ZTE pregăteşte Z18S, un telefon unic cu ecran pe ambele părţi

24 09. 2018, 16:00

Într-un fel este de înţeles motivul pentru care ZTE a ales să folosească încă un display pe partea din spate, întrucât pe partea din faţă nu există o cameră foto. Pentru a se asigura că utilizatorii îşi pot face selfie-uri folosind camera principală, era nevoie de un ecran. Alte companii precum Meizu au apelat la un display mai mic, care oferea funcţionalitate limitată, însă ZTE nu a făcut compromisuri, scrie go4it.

Producătorul chinez a decis să integreze un display complet funcţional, care poate să ofere acces la aceeaşi funcţionalitate precum display-ul de pe partea din faţă. Nu este clar în ce situaţii ai putea folosi ecranul secundar, mai ales când acesta oferă o rezoluţie mai mică şi o diagonală redusă.

De altfel, aceasta nu este nici măcar prima dată când un producător decide să folosească un ecran secundar pe partea din spate, Yotaphone-ul rusesc fiind printre primele care au abordat această strategie. Yota însă venea cu un ecran e-ink, care consuma puţină energie şi putea fi folosit pentru afişarea unor notiţe, pentru informaţii rapide şi alte lucruri care ar putea fi într-adevăr utile prin natura always-on a tehnologiei e-ink. Nubia Z18S de la ZTE pare doar să ofere un ecran care consumă energie în plus atunci când este pornit.