Home » Lumea digitală » Toate telefoanele cu Android 9.0 au fost setate pe modul economic de Google

Toate telefoanele cu Android 9.0 au fost setate pe modul economic de Google

Toate telefoanele cu Android 9.0 au fost setate pe modul economic de Google
Publicat: 18.09.2018
În cazul în care aveţi un dispozitiv compatibil cu Android 9.0 Pie şi aţi observat în ultima perioadă un comportament ciudat al acestuia, se pare că problema a fost cauzată chiar de către Google. În urma unui test, dezvoltatorii platformei Android au modificat de la distanţă setările tuturor celor care folosesc Android 9 în versiune finală sau beta, trecând dispozitivele pe mod „economic”. Desigur, utilizatorii nu au fost fericiţi.
Se pare că atât Google, cât şi Apple, pot modifica anumite setări de la distanţă, pentru a proteja utilizatorii în cazul unor atacuri. În cazul de faţă, Google a încercat să testeze funcţia de economisire a bateriei doar pe un eşantion mic de dispozitive, însă schimbarea s-a produs pe toate telefoanele care rulau Android 9.0 Pie. Acestea sunt modelele Pixel, OnePlus 6 şi Nokia 7+, care au început să nu mai performeze în modul obişnuit.
 
Practic, aplicaţiile din fundal erau închise mult mai rapid, notificările nu mai ajungeau instant, ci cu întârziere, iar geolocaţia era dezactivată, fiind imposibil de a folosi anumite aplicaţii şi funcţionalităţi de bază ale telefoanelor. Desigur, rezolvarea este simplă, fiind necesară navigarea în meniul de setări la categoria baterie şi schimbat pe un mod de funcţionare obişnuit. 
 
Google şi-a recunoscut vina, spunând că a trecut toate telefoanele cu Android Pie din greşeală pe modul „battery saver” ca setare implicită din greşeală. Anunţul a fost făcut pe Reddit, iar cei care vor să schimbe această setare vor trebui să o facă manual. În cazul în care rulaţi Android 9.0 pe unul dintre dispozitivele voastre, ar fi o idee bună să verificaţi setarea profilului de funcţionare.
 
Continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase