Încă un front al luptei SUA versus Huawei se deschide. Compania chineză se află sub investigaţia guvernului federal din SUA pentru furt de tehnologie

18 01. 2019, 16:00

În 2014, T-Mobile, un operator telecom subsidiar al Deutsche Telekom, a dat în judecată Huawei pentru furtul unei tehnologii cu privire la un dispozitiv care testa rezistenţa dispozitivelor mobile. Acesta se numea Tappy şi se baza pe o tehnologie brevetată de T-Mobile pe teritoriul SUA. La momentul respectiv, T-Mobile a cerut despăgubiri de 500 de milioane de dolari, dar acest proces s-a terminat doar cu o mică sumă de 4,8 milioane de dolari pe care Huawei a trebuit să le plătească către firma americană.

Procesul a arătat că mai mulţi angajaţi Huawei şi T-Mobile au colaborat pentru a fura planurile pentru Tappy. Un angajat Huawei a fost filmat în timp ce a dezmembrat o parte a echipamentului şi a plecat cu el într-o geantă de laptop. De asemenea, angajaţi ai T-Mobile au oferit acces unor reprezentanţi Huawei pentru fotografia echipamentul. S-a dovedit că Huawei avea în plan realizarea unui robot de test asemănător cu Tappy, având la bază informaţiile obţinute de la T-Mobile.

Citeşte continuarea pe go4it.