Utilizatorii de Android pot alege browserul de căutare

19 04. 2019, 17:00

În urma amenzii record, în valoare de 4,34 miliarde de euro, încasată anul trecut pentru utilizarea puterii de piaţă a software-ului său mobil pentru a-şi bloca rivalii în privinţa unor domenii precum navigarea pe Internet, Google este, de asemenea, obligat să vină cu o propunere pentru a le oferi acestora o şansă justă. Comisia Europeană a declarat că Google a avut un avantaj nedrept prin preinstalarea browserului Chrome şi a aplicaţiei de căutare Google pe smartphone-uri şi notebook-uri Android.

Utilizatorii sistemelor Android din Europa vor întâlni, la deschiderea magazinului de aplicaţii Google Play, opţiunea de a descărca diferite aplicaţii şi browsere de căutare, a declarat Paul Gennai, directorul de gestionare a produselor. „Vor apărea două ecrane: unul pentru aplicaţii de căutare şi unul pentru browsere, fiecare conţinând în total cinci aplicaţii, inclusiv pe cele deja instalate”, a spus acesta.

Cele cinci aplicaţii au fost alese pe baza popularităţii lor, determinată în urma datelor din industrie şi a numărului de descărcări din fiecare ţară. Acestea vor fi listate într-o ordine aleatorie.

Google se confruntă cu o amendă de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică, la nivel global, în cazul în care nu respectă reglementările impuse de UE cu privire la oprirea practicilor anticoncurenţiale.