O nouă modificare la Windows 10. Este o adevărată premieră şi va fi implementată în scurt timp

14 04. 2020, 09:06

Microsoft şi-a împărtăşit planurile de a integra un kernel (n.r. nucleu) Linux în Windows 10, iar acum a anunţat faptul că va introduce posibilitatea de a accesa fişierele Linux din File Explorer. 

Engadget notează faptul că deschiderea fişierelor Linux în Windows 10 a fost posibilă încă de la versiunea 1903, disponibilă din mai 2019; dar o versiune simplificată este disponibilă odată cu versiunea 19603, lansată recent. Pentru a deschide astfel de fişiere trebuie să cauţi în lista directoare a File Explorer mascota Tux, aflată în stânga. Odată ce vei da click pe aceasta vei putea accesa distro-urile instalate şi folderul de bază al acestora.

Această nouă versiune a Windows 10 mai aduce o serie de modificări care nu vor trece neobservate în rândurile experţilor şi utilizatorilor domestici. Astfel, inginerii de la Microsoft au facilitat ştergerea fişierelor inutile sau neutilizate prin introducerea unor recomandări în setările de stocare. Această schimbare ar trebui să elibereze memoria computerelor şi să eficientizeze activitatea acestora. 

Microsoft a introdus şi o serie de schimbări care privesc aplicaţia News bar pentru a-i ajuta să primească cele mai noi ştiri în mod constant prin plasarea acesteia direct pe desktop. De asemenea, dacă devine enervantă, această aplicaţie poate fi dezactivată cu un simplu click.

Citeşte şi:

Cum poţi face upgrade în mod gratuit la Windows 10

Windows 10 vine din cutie cu 13 setări care îţi încetinesc PC-ul. Iată cum să le modifici!

Cum ar putea arăta noul Windows 10 dacă omul acesta va fi angajat de Microsoft

Cum să rezolvi cele mai enervante 5 lucruri din Windows 10