Acest hacker este plătit de companii mari ca să le atace sistemele informatice

07 05. 2020, 16:09

David „Moose” Wolpoff a cofondat firma Randori şi ocupă funcţia de director tehnic în cadrul acesteia. „Dacă îmi dai suficient timp, voi face o breşă în sistemul tău”, spune Wolpoff, citat de Business Insider.

Numele startup-ului vine de la un termen folosit în artele marţiale japoneze, care înseamnă „atac la întâmplare”. Companii din lista Fortune 500 apelează la Randori pentru a-şi testa sistemele informatice, software şi hardware.

După ce vulnerabilitatea este descoperită, echipa lui Wolpoff nu ajută la rezolvarea acesteia. Nu este treaba lor, potrivit lui Wolpoff. Bărbatul a lucrat, înainte de a deveni antreprenor, în armata americană, unde rezolva probleme cu „hard disk-uri care au fost împuşcate”.

CEO-ul startup-ului, Brian Hazzard, a decis să deschidă o afacere împreună cu Wolpoff după ce l-a văzut pe acesta atacând compania la care el lucra atunci.

Randori are 20 de angajaţi şi va folosi banii primiţi pentru a-şi extinde echipa. Sunt căutaţi oameni cărora le place să „compromită lucruri”. Firma doreşte să construiască şi un sistem automatizat pentru atacuri informatice. 

Citeşte continuare pe Go4it!