Home » D:News » Videoclipul „Despacito”, cu un număr record de 5 miliarde vizualizări pe YouTube, a fost şters temporar de hackeri. Ce au dorit să transmită aceştia

Videoclipul „Despacito”, cu un număr record de 5 miliarde vizualizări pe YouTube, a fost şters temporar de hackeri. Ce au dorit să transmită aceştia

Videoclipul „Despacito”, cu un număr record de 5 miliarde vizualizări pe YouTube, a fost şters temporar de hackeri. Ce au dorit să transmită aceştia
Publicat: 12.04.2018
Videoclipul piesei "Despacito", interpretată de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, care înregistrase în urmă cu cinci zile un număr record de vizualizări pe YouTube, 5 miliarde, a fost şters temporar de hackeri de pe platforma video, marţi, dar în prezent este disponibil publicului, potrivit nme.com.

Hackerii, care s-au recomandat cu numele Prosox şi Kuroi’sh, au scris sub videoclip textul „Eliberaţi Palestina”, potrivit Mediafax.

Se pare că mai mulţi artişti au fost ţinta atacurilor acestor hackeri, printre ei numărându-se Selena Gomez, Drake şi Taylor Swift.

Videoclipurile au fost iniţial postate prin serviciul VEVO.

Sursa captură BBC

BBC informa că unul dintre hackeri a scris pe un cont de pe platforma Twitter: „Nu mă judecaţi. Îmi place YouTube”.

„Este doar de amuzament, am folosit scriptul ‘youtube-change-title-video’ şi am scris ‘hacked'”, a mai spus hackerul.

Piraţii informatici au modificat şi titlurile unor clipuri ale unor artişti precum Katy Perry, Calvin Harris şi Maroon 5. De exemplu, titlul unui hit al Shakirei a fost modificat prin semnătura „Piratat de prosox şi kuroi’sh @OpIsrael”, acompaniat de textul „Eliberaţi Palestina”.

Piesa reggaeton „Despacito” şi videoclipul acesteia au fost lansate pe 12 ianuarie 2017 şi s-a situat pe primul loc în topurile muzicale din 47 de ţări. În august 2017, videoclipul „Despacito” a înregistrat cele mai multe vizualizări pe YouTube, 3 miliarde. Ulterior a fost primul videoclip care a trecut pragurile de 4 miliarde, respectiv 5 miliarde de vizualizări.

De asemenea, a fost recompensat cu premii pentru cântecul anului, înregistrarea anului, cea mai bună interpretare urban fusion şi cel mai bun clip scurt la cea de-a 18-a gală Latin Grammy Awards, anul trecut.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase