Justiție poetică. O nouă invenție de la Amazon îi face pe cei mai toxici gameri să joace împreună

06 11. 2020, 18:30
Agresivitatea și comportamentele antisociale reprezintă o problemă cu care se confruntă majoritatea celor care se joacă online. Credit foto: Unsplash

Agresivitatea și comportamentele antisociale reprezintă o problemă cu care se confruntă majoritatea celor care se joacă online.

Jocurile video sunt pentru mulți dintre noi o modalitate excelentă de a ne relaxa după o zi stresantă la muncă sau la școală, cu toate acestea, din nefericire, protecția anonimatului din competițiile online poate da naștere unor comportamente care ne pot strica această experiență, vorbim aici de trișori, dar și de acei jucători care aleg să fie violenți de dragul amuzamentului.

Problemele legate de această cultură toxică care se manifestă în comunitățile de gameri au dus la implementarea unor programe care analizează conversațiile între jucători și îi blochează pe cei care folosesc cuvinte sau fraze considerate jignitoare. Un patent al Amazon pare să fi venit cu o abordare originală pentru această situație, mai exact, în loc să îi blocheze pe acești jucători toxici, sistemul îi pune în aceleași jocuri/competiții, notează Futurism.

Sistemul este deja folosit de unele dintre cele mai populare jocuri online

Brevetul, identificat pentru prima dată de jurnaliștii de la Protocol, merge mai departe de simpla încercăre de eliminare a celor mai răi membri ai comunităților de jocuri online. O serie de jocuri, printre care se numără inclusiv Apex Legends și Max Payne 3, și-au schimbat deja sistemul, astfel încât trișorii și trolii ajung în aceleași jocuri, sechestrați departe de oricine încearcă să se distreze.

Acest nou sistem poate urmări jucătorii de-a lungul tuturor meciurilor lor, luând în considerare modul în care comunică cu coechipierii și adversarii, precum și alte detalii considerate semnificative ale comportamentului lor. O idee similară, dar mai ambițioasă în ceea ce privește modul în care oamenii sunt clasificați este folosită de către diferitele agenții de securitate. Din fericire, în acest caz, mizele se dovedesc a fi mult mai mici și nu se soldează cu arestarea suspecților.

Citește și:

Un gamer a suferit un accident vascular după ce s-a jucat aproape non-stop o lună

O femeie de 90 de ani, cel mai în vârstă gamer din lume

Jocurile video îmbunătăţesc atenţia vizuală în cazul gamerilor experimentaţi

Forţele militare aeriene daneze recrutează gameri