Tineri din România concurează la o competiție de programare organizată de Comisia Europeană

12 10. 2021, 14:00
Credit foto: Shutterstock

Echipe de tineri care scriu coduri, din Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Slovenia și România, concurează în 14 octombrie pentru a obține titlul de câștigător al ediției din 2021 a Săptămânii UE a programării.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Săptămâna UE a programării a început joi.

„Capacitatea de a înțelege coduri și de a le scrie sub formă de secvențe semnificative este cu adevărat superputerea secolului 21. Cei care participă la Săptămâna UE a programării au o ocazie minunată de a dobândi competențe de programare și de a le îmbunătăți sau de a-i învăța pe alții cum să programeze”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

La Săptămâna UE a programării din acest an tinerii pot participa la 18 provocării, care includ exemple concrete privind modul în care programarea poate fi adusă în sala de clasă. Aceștia pot paticipa la mai multe provocări, inclusiv cea de bingo a Săptămânii programării, și își pot împărtăși rezultatele pe platformele de comunicare socială pentru a câștiga premii originale.

Cu cine concurează România

Organizatorii sunt, de asemenea, încurajați să constituie rețele CodeWeek4All formate din cel puțin zece grupuri care împărtășesc aceeași viziune sau din trei țări diferite și să obțină certificate de excelență.

În 14 octombrie, echipe de tineri care scriu coduri din Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Slovenia și România vor concura pentru a obține titlul de câștigător al ediției din 2021 a Săptămânii UE a programării.

În cele din urmă, până pe 18 octombrie, cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și secundar din toate domeniile care sunt interesate să le predea elevilor lor programarea și gândirea computațională pot participa la o tabără online de 15 de ore în cadrul Săptămânii UE a programării.