Home » Lumea digitală » 4000 de elevi români au dat viaţă personajelor din Minecraft la Hour of Code

4000 de elevi români au dat viaţă personajelor din Minecraft la Hour of Code

Publicat: 13.12.2017
Peste 4000 tineri din 28 oraşe din România au scris primele linii de cod, în prima parte a lunii decembrie 2017, în cadrul Hour of Code (Ora de Programare), evenimentul internaţional dedicat programării.
Elevii de gimnaziu, pasionaţi de IT, din peste 150 şcoli din România au avut posibilitatea să îşi antreneze abilităţile în Minecraft şi să îşi scrie propria versiune a jocului în cadrul Hour of Code, organizat de Microsoft România şi Adfaber.

„Hour of Code reprezintă descoperirea pasiunii pentru tehnologie, iar pentru o bună parte dintre tineri această descoperire va însemna un drum în viaţă. Ne bucură că în fiecare an Hour of Code are parte de susţinerea unui număr tot mai mare de companii, profesori, instituţii, voluntari şi le mulţumim pentru implicarea acestora”, ne spune Alin Chiriac, fondatorul ONG-ului Adfaber, care se ocupă de coordonarea evenimentului Hour of Code în România.

Minecraft Hour of Code a încercat să pună elevii în contact cu bazele informaticii, încurajându-i să-şi creeze propria experienţă Minecraft, în care au putut să îşi programeze mişcările personajelor din cadrul jocului. În acest proces, elevii au folosit o interfaţă familiară de programare de tip drag-and-drop accesibilă pe platforma ro.code.org. Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri, însumând la nivel global un număr de peste 55 de milioane de utilizatori* şi este un joc educaţional, fiind recomandat copiilor începând  de la vârsta de  6 ani.
 
Tot în cadrul celei de-a patra ediţii a Hour of Code în România, peste 60 de elevi din clasa a V-a de la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Bucureşti au făcut modificări ale acestui joc folosind limbajul de programare şi tutorialele interactive de pe ro.code.org, realizând astfel un pas spre o viitoare carieră în programare.
 
„Sper că pentru elevii cu care am avut ocazia să lucrez, ora petrecută împreună a însemnat încă un argument că tehnologia este prezentă peste tot în jurul nostru, iar ei au oportunitatea să dezvolte şi să îmbunătăţească tehnologia de mâine. Mă bucur că în fiecare an întâlnesc elevi din ce în ce mai pasionaţi şi entuziasmaţi de tehnologie, iar mulţi dintre ei, deşi doar în clasa a cincea, deja au experienţă în programare şi informatică,” Radu Matei, Technical Evangelist şi gazda orei de programare desfăşurată la sediul Microsoft România.
 
În fiecare an, România a fost în topul Hour of Code cu peste 500 000 de mici programatori. Astfel, timp de şapte zile, în toată ţara au fost organizate peste 3000 evenimente Hour of Code în şcoli, licee, universităţi şi companii. 200 de milioane este numărul utilizatorilor care au luat parte la cea mai mare oră de programare la nivel global. 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase