Compania românească Metagame, achiziționată de Fortis

03 03. 2022, 02:00
Sursa foto: Pixabay

Fortis, un nou studio internațional dezvoltator de jocuri video, și-a consolidat echipa prin achiziții și angajări la nivel global. Compania a achiziționat recent trei echipe de dezvoltare, una dintre ele fiind Metagame din România.

Fortis este un nou dezvoltator și publisher de jocuri video, transmite Mediafax.

Compania se află într-o creștere rapidă, deja numărând peste 150 de angajați și o echipă de conducere formată din antreprenori și directori executivi de la companii precum Electronic Arts, WB Games, Zynga, Smule și altele. Fortis este o filială deținută integral de compania globală Las Vegas Sands.

Metagame, un studio dezvoltator de jocuri mobile din București

Metagame este un studio dezvoltator de jocuri mobile din București fondat de Dan Teodorescu și Daniel Nay, doi veterani ai industriei de jocuri video din România, împreună cu cunoscutul artist Noper (Radu Pop).

Studioul a creat senzație în 2017 odată cu lansarea Tap Busters: Bounty Hunters, un joc de tip idle RPG cu un stil artistic remarcabil si un simț al umorului deosebit. În 2019, Metagame a lansat Zombieland: AFK Survival, bazat pe seria de filme cu același nume produsă de Sony Pictures. Jocul a fost extrem de lăudat de fanii francizei dar și de jucători de mobile din toată lumea, fiind apreciat atât pentru varietatea mecanicilor de joc, a eroilor și obiectelor de colectat, cât și pentru programul frenetic de evenimente speciale susținut de la lansare până în prezent. Ambele jocuri au atins o audiență globală, având în total peste 7 milioane de descărcări.