Home » Lumea digitală » Unity Software va cumpăra studioul de efecte speciale Weta Digital. La cât ajunge achiziția

Unity Software va cumpăra studioul de efecte speciale Weta Digital. La cât ajunge achiziția

Unity Software va cumpăra studioul de efecte speciale Weta Digital. La cât ajunge achiziția
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.11.2021

Unity Software Inc va cumpăra Weta Digital, un studio de efecte vizuale (VFX) cunoscut pentru munca sa în filme precum „Godzilla vs. Kong” și „Avatar”, într-o tranzacție de 1,63 miliarde de dolari în numerar și acțiuni, au anunțat companiile.

Tranzacția ar ajuta Unity, care produce software pentru jocuri video și animație, să profite de tehnologia și talentul Weta Digital pentru a dezvolta instrumente VFX, conform Reuters.

Weta Digital a fost fondată de regizorul de film Peter Jackson, cunoscut pentru „Stăpânul inelelor”, și a câștigat mai multe premii Oscar și BAFTA. Este cunoscută pentru personajele sale animate precum Gollum și Caesar din „Planeta maimuțelor”.

Unity, care a realizat software pentru popularul joc de pe telefoane mobile Temple Run, va lansa instrumente pentru artiști și dezvoltatori din mai multe industrii, inclusiv film și jocuri.

Metaversul conectează utilizatorii prin realitatea augmentată și virtuală

„Aici se află adevărata oportunitate. Această achiziție are ca scop construirea platformei care se va afla în centrul metaversului”, a declarat analistul Franco Granda de la D.A. Davidson & Co.

Metaversul, un cuvânt la modă în domeniul tehnologiei după ce Facebook a declarat că își va schimba centrul de interes, conectează utilizatorii prin realitatea augmentată și virtuală și ar putea solicita ca artiștii să lucreze cu noi instrumente pentru a construi proiecte realiste.

Echipa VFX a Weta Digital, premiată cu Oscar, va rămâne o entitate de sine stătătoare, cunoscută sub numele de WetaFX, și este de așteptat să devină cel mai mare client al Unity în domeniul media și al divertismentului, au declarat companiile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase