De ce avem alergii?

14 01. 2017, 10:00

Alergia este o reacţie a sistemului imunitar care confundă chimicalele inofensive cu germenii patogeni, astfel activând o serie de măsuri extreme. În mare parte, procesul este realizat de anticorpii numiţi imunoglobina E (IgE) care este produsă atunci când corpul simte prezenţa unui intrus periculos. IgE stimulează celulele din corp să elibereze chimicale care activează sistemul imunitar ce se poate manifesta în diferite moduri, scrie IFL Science.

De exemplu alergia la polen este rezultată de blocarea căilor respiratorii deoarece IgE provoacă producerea de histamină. Ulterior, aceasta creşte producţia de mucus care în cele din urmă îngreunează respiraţia. 

Într-un studiu recent a fost descoperit faptul că proteina BetV1 (unul dintre cei mai comuni alergeni din polen) este extrem de similară cu structura unei proteine produse de anumiţi viermi paraziţi, fapt ce ar putea explica de ce organismul confundă uneori polenul cu patogenii

Cercetătorii sfătuiesc părinţii să-şi expună copiii la mâncăruri alergice, precum alunele sau ouăle, de la o vârstă fragedă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cercetătorii finlandezi au conceput vaccinul care va schimba viaţa a sute de milioane de persone
 
Cum se manifestă alergia la cosmetice
 
Tratamentul universal care ar putea elimina orice alergie – FOTO
 
Pare un paradis de vacanţă, dar are un secret teribil. De ce nu au voie turiştii să facă baie aici – VIDEO