De ce câinii îşi încrucişează deseori picioarele, precum oamenii?

07 04. 2018, 10:00

Câinii sunt foarte expresivi atunci când vine vorba de limbajul corpului, iar ”poziţia de politeţe” ar putea fi modul în care câinii încearcă să transmită anumite emoţii oamenilor, informează InVerse.

Sursa: PxHere

”Câinii îşi utilizează membrele pentru a comunica, însă în acest caz încrucişarea lor atunci când se odihnesc are mai mult legătură cu faptul că se simt confortabili, dar şi cu structura corpului lor,” a declarat consultantul în comportamentul animalelor Amy Shojai. ”Încrucişarea membrelor le aduce pe acestea într-o poziţie mai relaxată. Însă, pentru câinii de statură mică, precum Bulldog-ul, conformaţia corpului le-ar putea face dificilă aşezarea într-o astfel de poziţie,” adaugă ea.

Specialista în comportament animal Frania Shelley-Grielen susţine că postura câinelui poate indica faptul că animalul se simte confortabil.

Vă recomandăm să citiţi şi urmîtoarele articole: 

O imagine schimbă parcursul istoric al prieteniei dintre om şi câine. Animalul a fost domesticit de către om în urmă cu 8.000 de ani
Şi câinii au preferinţe muzicale. Ce ar dori necuvântătoarele să asculte cel mai mult
Conform unui studiu recent, oamenii au mai multă empatie pentru câini decât pentru alţi oameni
Ce trebuie să ştii despre cel mai bun prieten al tău? Somnul câinilor este tulburat de evenimente stresante, precum este şi în cazul oamenilor