Prima pagină D:News

Incredibila manastire Taung Kalat (FOTO)

06.03.2010 | ● Vizualizări: 125
Incredibila manastire Taung Kalat (FOTO)     manastirea Taung Kalat, Birmania, spectaculos, impresionant, uimitor, inedit, unic, budist, vulcan, galerie foto, poze, imagini + zoom
Galerie foto (7)

Construita deasupra gurii astupate a unui vulcan stins, manastirea budista din Taung Kalat este una dintre cele mai impresionante din Birmania si din intreaga lume.

Multi oameni numesc dealul pe care a fost construita manastirea,Muntele Popa, dar il confunda cu mult mai inaltul vulcan dinapropiere. Dealul poarta denumirea de Taung Kalat si, desi pareabia o movilita in comparatie cu Mount Popa, escaladarea lui poatefi o problema. Sunt fix 777 de pasi de la poale pana in varf, dejos pana la manastirea budista.Localnicii cred ca Nats, fiinte semi-divine traiesc inauntruldealului Taung Kalat si, judecand dupa privelistea paradisiaca desus, s-ar putea sa aiba dreptate. Catararea pe deal poate duce laamuzante intalniri cu macaci, a caror apropierenecesita totusi atentie, caci e posibil sa incerce sa fure obiecteinainte ca omul sa isi dea seama.Manastirea Taug Kalat si imprejurarile ei sunt cu adevarat unice,dar daca guvernul birmanez nu va interveni curand, toate se vordegrada irecuperabil.

Sursa:Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: