A fost descoperită una dintre cele mai mari zburătoare de pe Pământ. A trăit în urmă cu 70 de milioane de ani şi avea mărimea unui avion

03 11. 2017, 00:05

Datorită mărimii sale, animalul s-ar fi hrănit cu mici dinozauri care erau obişnuiţi în perioda Cretacicului tărziu. Mail Online notează că animalul ar fi făcut parte din familia pterozaurilor, un grup de reptile gigantice care au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii. 

Fosila a fost descoperită în regiunea deşertului Gobi din Mongolia. Pterozaurii ar fi fost primele vertebrate care au evoluat pentru a deţine abilitatea de a zbura, fiind considerate cele mai mari zburătoare de pe Terra

Deşi specia descoperită în Mongolia nu a fost încă identificată, cercetătorii au fost uimiţi de dimensiunile fragmentelor de oase din zona spatelui pe care le-au descoperit. ”Am sugerat imediat că ar putea fi vorba de un pterozaur şi am fost uimit de dimensiunea sa,” a declarat dr. Takanobu Tsuihiji, din cadrul Universităţii din Tokyo. 

Hatzegopteryx/ Credit: Wikimedia Commons

Conform fragmentelor de os de 30 de cm descoperite, cercetătorii au creat ipoteza că animalul ar fi avut o mărime similară cu cea a celor mai mari specimene de pterozaur descoperite anterior. Uriaşul prădător Quetzalcoatlus şi Hatzegopteryx descoperit în România, în zona Haţegului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cel mai mic pterozaur din lume, descoperit in China
 
Cel mai mare Pterozaur din lume, descoperit în România, cucereşte acum New York-ul (VIDEO)
 
A fost descoperit un pterozaur ce seamănă cu creaturile din filmul „Avatar”
 
În România au fost descoperite fosilele unei reptile zburătoare contemporane cu dinozaurii