Luptă pe viață și pe moarte între doi urși, la frontiera Chinei cu Rusia

01 07. 2020, 09:06

Un război aparte a avut loc la frontiera dintre Rusia și China, în estul Siberiei. Protagoniștii au fost doi urși bruni de dimensiuni mari.

O cameră de supraveghere instalată de conservaționiști în Regiunea Autonomă Evreiască a înregistrat momentul în care doi urși bruni s-au luat la bătaie prin gardul de sârmă ghimpată.

Lupta a avut loc în 11 mai și a fost înregistrată de o cameră video instalată de specialiști de la Centrul Tigrului Amur.

Aflați pe cale de dispariție, tigrii de Amur au fost salvați, împreună cu leoparzii de Amur, de conservaționiști și reintroduși în sălbăticie în Regiunea Autonomă Evreiască, fiind monitorizați video.

Astfel a putut fi înregistrată lupta celor doi urși bruni, unul venit din teritoriul chinez și celălalt din teritoriul rus.

Urșii s-au trântit, s-au mușcat și au rupt și gardul de sârmă ghimpată dintre cele două țări.

Mai mult, în războiul lor au distrus și camera de filmat, astfel că cercetătorii de la Centrul Tigrului Amur nu au putut afla și cine a câștigat apriga bătălie.

Conservaționiștii trebuie să instaleze o nouă cameră pentru a monitoriza viața sălbatică din zona respectivă.

Urșii bruni se luptă pentru teritoriu

Animale mari și puternice, care pot cântări pînă la 600 de kilograme, urșii bruni (ursus arctos) masculi se luptă întotdeauna pentru teritoriu, au precizat cercetătorii citați de Siberian Times.

Regiunea Autonomă Evreiască găzduiește mai mulți tigri de Amur, precum și leoparzi de Amur.

Leoparzii de Amur (Panthera pardus orientalis) se numără printre animalele pe cale de dispariție, din cauza pierderii habitatului, a surselor de hrană și a vânătorii axcesive. Leoparzii de Amur sunt vânați pentru blana lor frumoasă, cu pete

Aceste animale de pradă, care cântăresc între 32 şi 48 de kilograme, sunt foarte importante din punct de vedere ecologic, jucând un rol în menţinerea unui echilibru sănătos al speciilor în habitatul lor.

Un leopard de Amur poate atinge o viteză de 60 de km/h şi poate sări 6 metri în plan orizontal şi 3 metri în plan vertical. Din această cauză, în zona unde s-au bătut urșii sunt monitorizați video.

Vă recomandăm să citiți și:

O pierdere uriaşă în lumea animalelor. Un urs brun dintr-o subspecie rară a murit în urma unei încercări eşuate de capturare

Cum se fac ursuleţii gumaţi şi jeleurile. ”Sunt adevărate cocktailuri chimice” – VIDEO

Cărbunele care a ars în Siberia a stat la baza uneia dintre cele mai mari extincții din istorie

Polul Nord Magnetic se mută din Canada în Siberia. Experţii explică motivele din spatele ”plimbării”