Un bărbat a folosit lesa câinelui pentru a opri sângerarea unui biciclist atacat de un aligator

22 07. 2021, 17:00

Un biciclist care sângera după ce a fost atacat de un aligator a fost salvat de un bărbat care își plimba câinele.

Charlie Shannon își plimba câinele într-un parc din Stuart, la aproximativ 177 kilometri nord de Miami (Florida), când a dat peste victimă.

Bărbatul al cărui nume nu a fost făcut public se plimba cu bicicleta pe o potecă din Parcul Regional Halpatiokee luni dimineața, în jurul orei 11, când a pierdut controlul și a căzut în apă, lângă un aligator.

Charlie Shannon a spus că se plimba cu câinele său prin parc când a dat peste victimă și l-a scos din apă, însă nu înainte ca femela aligator, care măsura aproximativ 2,7 metri în lungime, să-l atace și să-l rănească grav, potrivit șerifilor locali.

„Am auzit țipete, dar nu știam ce este, am crezut că sunt doar copii sau altceva, însă când am ajuns acolo am văzut că era o situație destul de gravă”, a spus Shannon, citat de Fox News.

Incidente repetate cu aligatori în Florida

După ce l-a tras afară din apă, Shannon a folosit lesa câinelui său ca garou pentru a controla sângerarea unei răni de la piciorul bărbatului.

Apoi, rănitul a fost dus de o echipă de salvare la un elicopter medical care se afla la o distanță de aproape doi kilometri, potrivit autorităților. El a fost transportat la un centru medical din Fort Pierce cu leziuni „traumatice”.

Ulterior, aligatorul a fost localizat, prins și mutat la o fermă de lângă Fort Drum. Potrivit autorităților, anul trecut au existat 12 incidente în care aligatorii au mușcat oameni în Florida.

Vă recomandăm să citiți și:

10 lucruri pe care sigur nu le știai despre crocodili și aligatori

Un aligator uriaş şi-a găsit culcuş în casa unei pensionare

Chubbs, aligatorul de 4,5 metri căruia îi „place” golful. „Nu face rău nimănui” – VIDEO

Un aligator IMENS a surprins turiştii din Florida. ”Ăsta chiar este un dinozaur”.