Un grup de astrofizicieni a găsit o planetă care poate susţine viaţa într-un sistem solar apropiat

22 08. 2017, 09:18

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Texas din Arlington (UTA) au demonstrat existenţa unei planete asemănătoare Terrei, în sistemul GJ 832. Lucrarea a fost publicată în The Astrophysical Journal, unde se precizează şi că se găseşte în zona habitabilă şi are o orbită stabilă, scrie Futurism.

Autorul principal al studiului, Suman Satyal, fizician la UTA, a precizat: „conform calculelor noastre, această planetă ar avea masa echivalaentă a 1-15 planete ca a noastră”.

Alexander Weiss, şeful catedrei de fizică de la UTA a susţinut şi el că „faptul că Dr. Satyal a fost capabil să demonstreze că planeta poate menţine o orbită stabilă în zona habitabilă a unei pitice roşii pentru mai mult de un miliard de ani este extrem de impresionant”.

Totuşi, nu există certitutinea totală că planeta GJ 832c chiar există. Predicţiile şi dovezile sunt însă însemnate, iar odată cu dezvoltarea continuă a tehnologiei şi elaborarea de noi abordări în exploarea spaţială noul studiu poate furniza indicii cu privire la o direcţie de explorare, una care promite descoperirea vieţii extraterestre.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primele imagini dintr-o lume extraterestră, dezvăluite de NASA la 12 ani de la filmarea lor

Cele 4 locuri din Sistemul Solar în care ar putea exista viaţă extraterestră

Nu suntem singuri în Univers: au fost descoperite cele mai convingătoare dovezi ale existenţei vieţii pe Marte

Astronomii explică de ce descoperirea extratereştrilor este mai aproape ca niciodată