Home » Știință » Primele imagini dintr-o lume extraterestră, dezvăluite de NASA la 12 ani de la filmarea lor

Primele imagini dintr-o lume extraterestră, dezvăluite de NASA la 12 ani de la filmarea lor

Publicat: 19.01.2017
Noile imagini publicate de NASA dezvăluie modul în care arată aterizarea pe o planetă extraterestră.

Scenele deşi par desprinse dintr-un film Sci-Fi, au fost filmate acum 12 ani de către sonda Huygens pe Luna lui Saturn, Titan.

Înainte ca sonda Cassini a NASA să realizeze cele mai detaliate imagini asupra planetei Saturn, companionul său Huygens a rămas să studieze una dintre cele mai mari Luni ale satelitului Titan, cunoscut şi ca geamănul toxic al Pământului, informează Daily Mail. 

Filmarea a fost publicată de NASA pentru a marca finalul misiunii Cassini, deoarece sonda va porni într-un zbor de autodistrugere în septembrie 2017. 

Huygens este un proiect al Staţiei Spaţiale Europene care a călătorit alături de Cassini până la satelitul Titan. Cele două sonde s-au despărţit în ajunul Crăciunului în anul 2004. Imaginile au fost realizate cu ajutorul unei camere instalate pe Huygens. ,,Acum 12 ani, o sondă a ajuns într-o lume roşiatică de la marginea sistemului solar, marcând cea cea mai îndepărtată aterizare a unei sonde,” afirmă Jim Green, director al ştiinţei planetare din cadrul NASA.

Luna lui Saturn este unul dintre cele mai interesante locuri care pot fi studiate când vine vorba de viaţă extraterestră. Luna cu lacurile şi norii săi din hidrocarburi este singurul loc din sistemul nostru solar, în afară de Pământ, cu un ciclu al vremii activ, unde ploile erodează formele de relief.  Titan seamănă cu o versiune îngheţată a Pământului de acum miliarde de ani, înainte ca viaţa să se dezvolte. 

După 20 de ani petrecuţi în spaţiu, Cassini se apropie de sfârşit din cauza lipsei combustibilului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase