Prin intermediul unei noi tehnici a fost obţinută de 10 ori mai multă energie prin intermediul fuziunii nucleare

27 08. 2017, 09:21

Fuziunea nucleară este un proces complicat din care în prezent nu poate fi obţinută o cantitate suficientă aferentă efortului depus pentru obţinerea ei, notează Futurism. Noile descoperiri care vizează creşterea nivelului de energie produs ar putea ajuta la alimentarea, în viitor, doar cu ajutorul energiei nepoluantă. 

O echipă de experţi din cadrul MIT susţin că au descoperit o nouă ”reţetă” pentru producerea unei cantităţi mai mari de energie. 

Metoda experţilor MIT implică adăugarea unui nou ion (heliu-3) metodei tradiţionale ce conţine un amestec plasmatic din doi ioni, care are o compoziţie de 5% hidrogen şi 95% deuteriu. Amestecul a fost amplasat în interiorul dispozitivului magnetic Alcator C-Mod Tokamak. Ulterior experţii au utilizat un proces denumit încălzire cu rezonanţă ciclonică a ionilor pentru activarea particulelor. 

Experimentul le-a furnizat cercetătorilor noi informaţii privind activitatea şi modul în care particulele se schimbă în interiorul reactorului nuclear, dar şi în stele. De asemena, metoda ar putea creşte producţia de energie de 10 ori, ionii ajungând la o magnitudine a energiei neatinsă în trecut în interiorul unui dispozitiv inactiv. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

China şi Statele Unite s-au asociat pentru a face un pas esenţial în crearea primului reactor cu fuziune nucleară funcţional
 
Oxidul de litiu poate REVOLUŢIONA producţia de energie electrică, ajutând la crearea energiei infinite şi regenerabile
 
Descoperă Acum: Condimentul secret pe care Cleopatra îl folosea pentru a-şi atrage pretendenţii. Reactorul revoluţionar al americanilor are probleme. Sistemul de transport inovator al lui Henri Coandă, pe cale de a deveni realitate
 
Reactorul de fuziune nucleară al americanilor are probleme. S-a făcut o eroare imensă