Arma neobişnuită împotriva rezistenţei la antibiotice a bacteriilor: laptele unui animal ciudat

22 03. 2018, 19:00

Pentru că bacteriile au evoluat să reziste la antibiotice, multe milioane de oameni sunt expuşi la infecţii. De aceea, este nevoie de creativitate din partea savanţilor de a găsi metode prin care să rupă bariera de rezistenţă a bacteriilor, scrie Futurism.

Una dintre căi are la bază laptele de ornitorinc. O echipă de cercetători de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization din Australia şi de la Dreakin University au dorit să creeze această proteină în laborator pentru a observa mecanismele acesteia.

Odată ce au văzut îndeaproape structura proteinei, au fost surprinşi să vadă că era unică. Utilizarea ei, conform cercetătorilor, poate ajuta la crearea unor noi medicamente pentru a elimina bacteriile rezistente la antibiotice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Spaţiul cosmic poate face bacteriile mai puternice, făcând călătoriile spaţiale şi mai periculoase

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat o listă cu cele mai PERICULOASE bacterii rezistente la antibiotice

O nouă familie de antibiotice, descoperită în sol, poate combate infecţii bacteriene rezistente la alte medicamente de acest tip

Descoperire uimitoare a cercetătorilor de la Harvard: bacteriile rezistente la antibiotice existau şi la începutul vieţii pe uscat