Trecutul umed al planetei Marte a fost scos la iveală cu ajutorul unei noi metode

23 04. 2018, 18:00

„Suntem acum încrezători că acestea sunt crăpături de nămol”, explică autorul principal Nathaniel Stein, geolog la California Institute of Technology din Pasadena. Întrucât crăpăturile nămolului rezultate în urma desicării se formează numai când sedimentul umed este expus la aer, poziţia lor mai apropiată de centrul fundului lacului şi nu de margini sugerează că nivelurile de apă ale lacurilor s-au ridicat şi au scăzut dramatic, scrie Science Daily.

„Crăpăturile de uscare ale lacurilor din Gale Crater au trecut prin acelaşi tip de cicluri pe care îl vedem şi pe Terra”, a precizat Stein. „Acestea sunt uimitoare pentru că adaugă context în înţelegerea acestui sistem lacustru antic”.

„Capturăm un moment în timp”, mai adaugă cercetătorul. „Studiul este doar un capitol într-o poveste pe care Curiosity a scris-o de la începutul misiunii sale”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misiunea Mars One de trimitere a oamenilor pe Marte s-a dovedit a fi o înşelătorie. O româncă s-a aflat pe lista scurtă a viitorilor ”marţieni”

Marte era cândva o planetă verde ca a noastră. Ce s-a întâmplat cu aceasta

Viaţă pe Marte?! Un savant de top care a petrecut 28 de ani în căutarea vieţii extraterestre susţine că oamenii pot avea provenienţă marţiană

Ninge pe Marte, în fiecare noapte! Cum se produce fenomenul incredibil detectat pe Planeta Roşie