Noul plan al NASA pentru descoperirea vieţii extraterestre

01 10. 2018, 09:18

„Până în prezent, cele mai populare semnale tehnologice sunt semnalele radio, însă mai există nenumărate ce nu au fost analizate până în prezent”, a explicat NASA. Conform Mail Online, misiunile TESS şi Kepler au ajutat la cercetarea lumilor aflate în afara sistemului nostru solar. 

Însă chiar şi pe Pământ, cercetătorii pot detecta semnale ce provin din surse îndepărtate. Acesta este şi cazul misterioaselor „fast radio burst” sau FRBS, ce au fost detectate în nenumărate rânduri fără a fi descoperită o explicaţie clară a locului din care provin. 

Semnele techonlogice pot fi emisii radio sau laser, de exemplu, sau chiar o atmosferă plină de poluanţi, a explicat NASA. „Viaţa complexă ar fi putut evolua în sisteme cognitive ce utilizează tehnologia în moduri ce pot fi detectate. Nimeni nu ştie care este probabilitatea, dar ştim că nu este egală cu zero”, a declarat NASA. 

Cercetătorii încearcă să descopere semne tehnologice de zeci de ani prin intermediul institutului SETI, deschis în 1971. În ultimii ani s-a descoperit că FRB-urile au ca sursă steaua Tabby. Însă doar aceste semne nu confirmă existenţa vieţii extraterestre. „Vom avea nevoie de mai multe dovezi decât un simplu semnal pentru a afirma că am descoperit viaţă tehnologică”, a afirmat NASA. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Top 25 filme cu extraterestri
 
Caracatiţele sunt extratereştri din afara spaţiului aduşi pe Terra de meteoriţi?! Această ipoteză nu este atât de neverosimilă
 
Dacă am primi semnale de la extratereştri, cel mai probabil aceştia au dispărut demult
 
Serviciile secrete si extraterestrii – povestea unor relatii nerecunoscute