Un asteroid care va trece duminică pe lângă Terra este atât de mare încât are propriul satelit. ”Această traversare reprezintă un eveniment unic”

25 05. 2019, 08:29

Oamenii de ştiinţă se pregătesc pentru „vizita” a două corpuri spaţiale în acest weekend, notează Futurism

Cei doi asteroizi care vor trece pe lângă Pământ reprezintă un caz special dacă e să ne raportăm la toţi asteroizii ale căror orbite se află în proximitatea planetei noastre. Astfel, unul dintre cei doi asteroizi, cel mai mare, de aproximativ 1,5 kilometri, este gravitat de propria „lună”, un asteriod de aproximativ 0,5 kilometri.

„Această traversare reprezintă un eveniment unic în istoria recentă”, a declarat expertul în ştiinţe planetare Vishnu Reddy.

Perechea va trece la o distanţă de 5 milioane de kilometri, ceea ce înseamnă că riscul asociat unei ciocniri cu Terra va fi nul. De fapt, distanţa e atât de mare, încât cei care vor dori să observe tranzitul vor fi nevoiţi să folosească instrumente de observaţie astronomică.

Conform calculelor efectuate de către oamenii de ştiinţă, distanţa dintre Pământ şi cei doi asteroizi va atinge minimul abia în 2036.

Citeşte şi:

Doi asteroizi din sistemul solar au primit nume româneşti

Un studiu efectuat asupra Lunii scoate la iveală istoria tumultoasă a impacturilor cu asteroizi de pe Pământ

Care sunt diferenţele dintre comete şi asteroizi?

Un asteroid de 50 de ori mai mare decât cel ce a dus la dispariţia dinozaurilor poate fi observat cu ochiul liber