Copiii pot transmite mai departe COVID-19

21 07. 2020, 10:00
Credit foto: Pixabay

Inițial, cercetătorii au crezut că copiii contractează și transmit virusul într-o măsură mai mică față de adulți.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, oamenii de știință și medicii din spitale au observat faptul că copiii contractează și transmit virusul mai departe într-o măsură mult mai mică față de adulți. În prezent, mecanismul din spatele acestui fenomen este necunoscut, dar un studiu sugerează că vârsta joacă un rol important, notează Science Alert.

Oamenii de știință din Coreea de Sud explică faptul că cu cât sunt mai mari copiii, cu atât este mai probabil ca aceștia să răspândească virusul într-o măsură asemănătoare adulților.

Cercetătorii coreeni au urmărit evoluția primilor pacienți infectați cu CVID-19 și a persoanelor cu care aceștia au intrat în contact între 20 ianuarie și 27 martie. În cadrul acestui studiu au fost testate 5.706 pacienți și 59.073 de indivizi care au intrat în legătură cu aceștia.

Un aspect neobișnuit

Rezultatele indică faptul că ratele de infectare ar putea fi legate de interacțiunile membrilor unei familii cu persoane infectate în cadrul sarcinilor esențiale. De asemenea, după cum indică datele, gospodăriile în care se aflau unii copii mai în vîrstă prezentau rate mai mari de infectare.

Aceste gospodării în care se aflau și copii mai în vârstă prezentau cele mai mari rate de infectare a persoanelor de contact. Mai exact, 18,9% dintre persoanele care intrau în contact cu cineva din aceste gospodării au fost diagnosticați cu COVID-19.

În contract, o vârstă mai mică a copiilor a fost legată de o rată de infectare mai mică, de doar 5,3%. Oamenii de știință recunosc faptul că studiul lor prezintă o serie de limitări, printre acestea numărându-se și modul în care au fost realizate testările putând diferi între gospodării, în plus, nu este luat în calcul modul exact în care persoanele au fost expuse la virus.

Michael Osterholm, cercetător al Universității Minnesota, este de părere că, de acum înainte, posibilitatea ca și copiii să transmită virusul trebuie luată în calcul și integrată în diferitele planuri.

Studiul a fost publicat în Emerging Infectious Diseases.

Citește și:

Șase forme ale bolii COVID-19 şi simptomele aferente, descoperite de cercetători britanici

Un studiu israelian arată că un medicament anticolesterol este eficient în ameliorarea simptomelor COVID-19

Un vaccin împotriva COVID-19 a intrat în ultima etapă de testare

Testarea COVID-19 poate deveni o afacere. Care este preţul unui test la privat