Home » D:News » Testarea COVID-19 poate deveni o afacere. Care este preţul unui test la privat

Testarea COVID-19 poate deveni o afacere. Care este preţul unui test la privat

Testarea COVID-19 poate deveni o afacere. Care este preţul unui test la privat
Publicat: 16.07.2020

Testul PCR poate fi făcut la cerere, însă e nevoie să plătiți în jur de 350 de lei. Trebuie să vă programați din timp, pentru că nu la toate clinicile găsiți loc imediat. Recoltarea durează între 5 şi 10 minute.

După 48 de ore veți primi rezultatul testului, sub forma unui raport medical, valid la intrarea în tările care au pus România pe lista galbenă. Dacă vreți ca raportul să fie în limba engleză, trebuie să specificați în momentul testării. Nu veți primi reduceri dacă veniți cu familia sau prietenii.

În România se fac circa 14.000 de teste pe zi. Nu există date despre câte se fac la privat şi câte la stat. Dacă s-ar face toate la privat, operatorii de servicii medicale ar avea vânzări de peste 30 milioane de euro într-o lună.

„Pe 21 ar fi un loc liber, dar rezultatul să ştii că durează până la 48 de ore.”, spune operatorul call-center unei clinici medicale, citată de Mediafax.

Care sunt condițiile pentru a face testul COVID-19

„Bucureşti, bun. Două trei zile lucrătoare va dura eliberarea rezultatului, să ştiţi. Din câte văd, cam în toate punctele de recoltare pentru COVID am avea câte cinci locuri . Există vreo reducere dacă venim în grup şi ne testăm toţi? Nu, nu ,nu. Preţul este acelaşi, pentru toţi o să fie la fel.”, e răspunsul pe care îl primim din parte unei alte clinici private.

„Cu patru ore înainte pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba, dacă doriţi în limba engleză trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore”, ne spune reprezentantul unei a treia clinici.

Vă recomandăm să citiți și:

Dispozitivul inventat de inginerul care a creat ABS-ul ar putea opri pandemia COVID-19

Cheaguri de sânge în ”aproape fiecare organ” descoperite în urma autopsiilor persoanelor care au murit de COVID

Miami este considerat ”noul Wuhan” în pandemia de COVID-19

Un studiu arată că doar 2% dintre pacienții și angajații unei clinici sunt imunizați împotriva COVID-19

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase