„Clovnul clasei” ar putea fi, de fapt, cel mai deștept copil din încăpere. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu

14 10. 2021, 09:30
Sursa foto: Shutterstock

Potrivit oamenilor de știință, „clovnul clasei” ar putea fi, de fapt, cel mai deștept copil din încăpere.

Se pare că abilitatea umoristică și inteligența generală sunt strâns legate în rândul copiilor de școală primară, potrivit unor cercetări publicate în revista International Journal of Humor Research.

„Am fost interesați mai ales de calitatea umorului creat de copii dar evaluat de adulți. Părinții și cadrele didactice ar trebui să fie mai atente la acești copii. Dacă ei creează în mod frecvent umor de calitate, cel mai probabil acești copii au o inteligență extraordinară”, a explicat Ugur Sak, cercetător la Universitatea Anadolu din Turcia și autor coordonator al studiului.

De ce este folosit umorul de copii?

Interesant mai este și faptul că studiul a dezvăluit că uneori copiii par să folosească umorul din motive diferite față de adulți.

„În timp ce umorul este utilizat frecvent pentru divertisment de către adulți, copiii îl folosesc pentru a fi acceptați de colegii lor. Așadar, natura umorului din cazul adulților diferă de cea din cazul copiilor”, a adăugat Sak.

Astfel încât să determine ce elevi erau mai amuzanți și deștepți, cercetătorii au rugat experți să analizeze textele create de 217 de elevi de școală primară pentru o serie de zece caricaturi, potrivit Futurism.

O modalitate de a măsura progresul academic

Experții, descriși în studiu drept caricaturiști și instructori „de educație umoristică”, au analizat caricaturile în funcție de valoarea și relevanța comică, descoperind că elevii cu abilități verbale mai bune, precum și o inteligență generală mai pronunțată, sunt și cei mai haioși.

Poate că nu este surprinzător faptul că cei mai pricepuți scriitori din istorie au putut să creeze și cele mai iscusite bancuri, însă cercetările sunt valoroase pentru că reprezintă o modalitate de a măsura progresul academic al elevilor. Așadar, astfel de studii ar putea chiar să ducă la dezvoltarea unor noi metode de îmbunătățire a educației.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Rezultatele la testele IQ continuă să crească, însă devin oamenii cu adevărat mai inteligenți?

Delfinii sunt atât de inteligenți încât învață de la prietenii lor cum să folosească unelte

Cum va dispărea omenirea potrivit celor mai inteligenţi oameni din lume

O ciudăţenie a psihologiei umane: liderii care sunt prea inteligenţi sunt mai puţin eficienţi