Ceva uriaș „a zgâriat” suprafața planetei Marte? Imaginile publicate de Agenția Spațială Europeană

03 05. 2022, 18:00

Cercetătorii de la Agenția Spațială Europeană (ESA) devin mistici cu privire la o serie de noi imagini care surprind suprafața planetei Marte.

ESA a publicat noi fotografii, capturate de sonda Mars Express, cu caracteristicile suprafeței lui Marte, pe care le-a descris ca arătând „de parcă cineva ar fi zgâriat cu unghiile suprafața planetei roșii, realizând astfel șanțuri lungi”.

Totuși, mai degrabă decât o creație a unui monstru, ESA a spus într-un comunicat de presă că regiunea, numită Tantalus Fossae, a fost creată atunci când vulcanul pe care îl flanchează a crescut în altitudine, notează Futurism.

În curând vom putea cerceta suprafața planetei Marte de aproape

„Fiecare șanț s-a format pe măsură ce două falii paralele s-au deschis, făcând ca piatra dintre acestea să cadă în golul rezultat”, se arată în comunicatul ESA.

Agenția a publicat imagini cu șanțurile și cu craterul de aproape 19 kilometri lățime pe acetea care îl traversează.

Regiunea a fost numită după fiul lui Zeus, Tantalus, care a trădat zeii, iar ca pedeapsă a fost trimis în lumea de dincolo.

Sonda Mars Express orbitează suprafața planetei Marte din 2003

Sonda Mars Express de la ESA orbitează suprafața planetei Marte din 2003 și a captat o mulțime de informații despre Planeta Roșie, pe care miliardari precum Elon Musk, CEO al SpaceX și Tesla, plănuiesc să o colonizeze.

Având în vedere planurile Artemis ale NASA, care ar trebui să ducă prima persoană de culoare și prima femeie pe Lună înainte de a ajunge pe Marte, s-ar putea să putem cerceta în persoană aceste caracteristici topografice destul de curând.

Vă recomandăm să citiți și:

Stelele dezvăluie secretul unui semnal misterios provenit din centrul galaxiei

Misterul unei supernove. O explozie gigantică din Univers dezvăluie secrete despre viața stelelor

Instabilitatea Sistemului Solar timpuriu. Ar putea exista o planetă nedescoperită încă?

James Webb a finalizat faza de aliniere. Telescopul, pregătit pentru punerea în funcțiune a instrumentelor