Zâmbetul Soarelui a fost surprins de NASA într-o imagine nemaipomenită

29 10. 2022, 10:00

Uneori este suficient doar un zâmbet pentru a-ți face ziua mai frumoasă. Iar de data asta nu este vorba de orice zâmbet, ci chiar de „Zâmbetul Soarelui”, surprins în mod neașteptat de NASA.

Desigur, ceea ce se vede în imaginea postată de NASA pe Twitter nu este un zâmbet propriu-zis.

Ceea ce vedem în „Zâmbetul Soarelui” sunt găuri coronale (petele întunecate), locurile unde exploziile rapide de vânt solar țâșnesc în spațiu, după cum explică agenția spațială.

Zâmbetul Soarelui este cel mai neașteptat lucru pe care-l vei vedea astăzi pe Internet

Dar întâmplarea face ca, dintre toate fluctuațiile nebunești pe care Soarele tinde să le manifeste, două dintre aceste găuri coronare arată ca niște ochi sclipitori, în timp ce o a treia seamănă foarte mult cu un zâmbet exuberant.

Noi percepem această imagine ca pe un zâmbet datorită pareidoliei, un fenomen în care oamenii văd fețe în obiecte aleatorii.

Este doar o iluzie optică, doar că de data aceasta este la o scară uriașă, solară.

Nu toate lucrurile trebuie luate în serios

Utilizatorii Twitter nu au pierdut timpul și au început să compare imaginea Soarelui cu personajul Stay Puft Marshmallow Man din primul film „Vânătorii de Fantome”. Asemănarea pare atât de mare încât cei doi ar putea fi comparați cu doi „gemeni despărțiți la naștere”, scrie Science Alert.

Dar chiar dacă această imagine este doar rezultatul fără sens și aleatoriu al misterioasei fizicii solare, asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne amuzăm pe seama ei.

Vă recomandăm să citiți și:

Materia ejectată de stelele neutronice care se ciocnesc ar fi depășit viteza luminii

Cum s-ar fi autodistrus cea mai veche formă de viață de pe Marte?

Ce indicii ar lăsa extratereștrii dacă ar vizita Sistemul Solar?

Bacteriile producătoare de metan ar fi putut supraviețui cândva sub suprafața planetei Marte