Home » Cultură » Nostradamus reloaded

Nostradamus reloaded

Publicat: 26.10.2007
Mitul vizionarului intunecat, al celui care a prezis, cu sute de ani in urma, toate catastrofele modernitatii, revine periodic in atentia celor pasionati de ocultism, dar nu numai… Si daca totul nu e doar un sir incredibil de coincidente?!?

In 1585, calugarul franciscan Felice Peretti va deveni Papa Sixtus al V-lea! Insa nu toate viziunile lui legate de papalitate au fost la fel de luminoase. Daca primele doua personaje malefice vor fi fost Napoleon si Hitler, cel de al treilea Antichrist, provenit din Orientul Mijlociu (Osama Bin Laden?), va declansa, dupa asasinarea ultimului papa din istorie (anume cel care va succede actualului pontif Benedict), un devastator conflict planetar, estimat a dura 27 de ani.  Cum prezicerile sale se intind pana in 3797, se pare ca, totusi, sfarsitul lumii e destul de departe… Chiar daca unele predictii (de pilda, cea despre moartea lui Henric al II-lea in timpul unui turnir) s-au verificat si in timpul vietii autorului, „Profetiile mele vor fi intelese mult dupa moartea mea“ anunta sibilinic, la un moment dat, Nostradamus. Iar exegeza moderna continua sa ofere surprize in mod constant.

Vlaicu Ionescu se lanseaza, in 1976, prin publicarea volumului Mesajul lui Nostradamus catre Era Proletara, in care, descifrand Centuriile (denu­mi­rea volumelor de catrene premo­nitorii, precedate, insa, de o serie de almanahuri, cu predictii legate de meteorologie si sfaturi medicale etc.), anticipeaza evenimente ca perestroika, ascensiunea lui Eltin, puciul impotriva lui Gorbaciov sau caderea Zidului Berlinului. Trecand in revista uimitoarea serie de revelatii, Vlaicu Ionescu a lasat o sintagma memorabila: „Nostradamus este unul dintre cei mai mari oameni politici ai secolului … XX“. Edmond Fourier este, astazi, vedeta domeniului, dupa ce a descoperit, pe domeniul lui Nostradamus, o caseta metalica in care se afla o serie de manuscrise inedite. Conform acestora, sfarsitul lumii este mult devansat (2436), economia mondiala urmeaza sa se prabuseasca, omenirea se va muta in alt sistem solar, iar numarul homosexualilor va creste de patru ori. De asemenea, limbile Pamantului se unifica, impozitele se desfiinteaza, iar varsta medie ajunge la 200 de ani. In total, alte cateva sute de profetii, intre care unele cu un pronuntat caracter eretic (invierea devine posibila la nivel programatic), ceea ce explica motivul pentru care autorul lor a tinut sa le ascunda inainte de moarte. 

Critica ratiunii de predictie
La intoarcere, de onoruri regesti coplesit
 In trândavie, Domnului va inalta rugaciune
De rude, frati si prieteni fi-va gasit
Mort intre pat si banca, gata de ingropaciune
.  

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase