Home » Cultură » Teoria conspiratiei

Teoria conspiratiei

Publicat: 09.11.2007
Potrivit lui Dan-Silviu Boerescu, autorul acestui articol, istoria este nu doar o inlantuire de conspiratii, ci chiar o imensa conspiratie in sine, ilustrand perfect, de la Iisus la Saddam Hussein, tocmai teoria… conspiratiei.

A avut Iisus un copil cu Maria Magdalena? Au planuit evreii sa distruga lumea? Dar masonii? L-au tradat pe Saddam tocmai rudele sale? Dar pe Jacques de Molay, marele maestru al templierilor, cel ars pe rug de regele Frantei? Stiau ameri­canii despre tsunami cu o zi inainte de producerea lui? Uraganul Katrina, cutremurul din Armenia si alte feno­mene „ale naturii“ au fost generate de arme geologice (ex-)sovietice? A masluit Jeb Bush buletinele de vot din statul in care era guvernator anume ca sa iasa presedinte fratele sau, George W. Bush? L-au iradiat rusii pe Gheorghiu-Dej? A facut parte Nicolae Ceausescu din loja Propaganda Due? A platit Gigi Becali un milion de dolari celor de la Dinamo ca sa nu piarda meciul cu CFR Cluj? Inainte alegerilor din 1996, a incheiat Virgil Magureanu un pact cu Emil Constantinescu, acelasi Emil care-i implantase un cip in picior Ronei Hartner? Dar Basescu, este el, oare, inteles cu PSD-ul? …Lista exemplelor poate continua la nesfarsit, indiferent de domeniul ales. In spatele fiecarui eveniment sau personaj istoric, de la Noaptea Sfantului Bartolomeu la Noaptea de Cristal, de la rasturnarea lui Salvador Allende la Revolutia Romana ori de la moartea nedovedita a lui Adolf Hitler la biletul de loterie al lui Stelian Ogica, se ascunde – presa si opinia publica o stiu prea bine – o conspiratie teribila.

Mai nou, autorii jafului secolului din Romania (peste 88 de miliarde de lei vechi) sunt pe cale sa fie eliberati din puscarie in mod straniu, la doar trei ani de la intamplare. De ce? In schimb, prede­cesorii lor din anii ’50 care au jefuit un vehicul al Bancii Nationale au fost impuscati fara prea multe discutii. Ulterior, s-a spus ca acestia, de fapt, strangeau bani pentru a facilita emigrarea evreilor in Palestina. Dar Omar Hayssam pentru cine strangea bani cand a pus de marea cacealma a rapirii ziaristilor in Irak? Pentru Al-Qaeda? Si cum de a reusit sa fuga din tara, cand era considerat inamicul public numarul 1? Nu cumva anume pentru a-i da cuiva un motiv sa decapiteze conducerile serviciilor secrete? Dar Ioana Maria Vlas de ce s-a mai intors in tara? Si s-a intors chiar Ea? Iar acel presedinte delapidator de banca, revenit si el in tara, bolnav de cancer, era chiar El? Si, mai ales, unde-s banii? Cum care bani? Pai banii legionarilor, de pilda: a fugit Iosif Constantin Dragan cu ei? Sau banii din Fondul Libertatea: i-a folosit FSN-ul in campania electorala din ’90?

Ca sa nu mai vorbim de banii din conturile lui Ceausescu, ajunsi ba la Dan Voiculescu, ba la Victor Athanasie Stanculescu, ba la mai cine stie cine. Ori banii de la FNI: au fost ei albiti de Sorin Ovidiu Vantu? Sau banii de la Loterie, mereu plimbati pe sub nasul telespectatorilor, pentru a ajunge in final, cica, in posesia unor oameni extrem de apropiati, cu slujba sau cu neamurile, de politie si alte alea? Dar ce sa zicem de averea lui Pacepa cel invizibil dar iute emitent de procuri pentru avocati? Sau de averea lui Marian Munteanu, despre care se zice ca e direct proportionala cu numarul de fire din barba smulse de catre securistii deghizati in mineri? Apropo de Piata Universitatii, se pare ca, prin 1998, fostul rezident – din 1990 – al CIA la Bucuresti, un anume Nicholson, cu mare priza la unii membri ai societatii civile, din corturi si din afara lor, a fost dovedit ca agent dublu, infiltrat de KGB si condamnat la ani grei de inchisoare. Si asa mai departe! Departe de lumea vulgara de azi, cu toate Bancorex-urile ei. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase