Home » Cultură » Pestera lui Romulus si Remus a fost descoperita

Pestera lui Romulus si Remus a fost descoperita

Publicat: 21.11.2007
Pestera Lupercal, locul unde Romulus si Remus, fondatorii Romei, au fost alaptati de o lupoaica, a fost descoperita de arheologii italieni.

Arheologii italieni sunt de parere ca au facut una dintre cele mai importante descoperiri din istoria Imperiului Roman. O pestera descoperita langa ruinele palatului Augustus, care este situat pe dealul Palatin, ar putea fi chiar pestera in care celebra lupoaica i-a alaptat pe intemeietorii Romei, Romulus si Remus. Pestera, care a fost descoperita in luna ianuarie, in timpul restaurarii palatului, are o adancime de 16 metri si este decorata cu scoici si mozaicuri.
Potrivit mitului, o lupoaica i-a descoperit pe Romulus si Remus in pestera Lupercal si i-a alaptat pe acestia pana cand un pastor, Faustulus, i-a luat in grija.

"Acesta ar putea fi locul in care a luat nastere mitul Romei, unul dintre cele mai cunoscute din lume, legendara pestera in care o lupoaica i-a alaptat pe Romulus si Remus, salvandu-i de la moarte", a declarat ministrul italian al Culturii, Francesco Rutelli.

Romulus (771 Ien-717Ien) si Remus (771Ien – 753 Ien) sunt fondatorii traditionali ai Romei, aparand in mitologia romana ca fiii printesei Rhea Silbia si ai zeului razboiului, Marte.
Potrivit scrierilor, dupa o disputa asupra noului lor oras, Romulus si-a ucis fratele si a numit orasul dupa numele sau, Roma. Pe langa Legiunile romane si Senatul roman, Romulus a adus in Roma si cetateni, rapind femei din tribul vecin al sabinilor, rezultand astfel un singur popor. De asemenea, Romului a devenit cel mai mare cuceritor din Roma antica, dupa moartea sa fiind deificat ca zeul Quirinus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase