Home » Cultură » IMAGINI de colecţie cu Regia Maria, nemaivăzute până acum, transpuse digital de o universitate britanică – FOTO

IMAGINI de colecţie cu Regia Maria, nemaivăzute până acum, transpuse digital de o universitate britanică – FOTO

IMAGINI de colecţie cu Regia Maria, nemaivăzute până acum, transpuse digital de o universitate britanică – FOTO
Publicat: 15.01.2016
Unul dintre albumele de fotografie ale Reginei Maria a României, aflat în arhiva Universităţii Kent din Marea Britanie, a fost transpus integral, în format digital, ca parte a unui proiect de restaurare.
Albumul ilustrează viaţa familiei regale din perioada martie – octombrie 1904 şi conţine imagini cu prietenii, rudele şi copiii Reginei şi peisaje rurale româneşti. Unele fotografi conţin inclusiv interioare din Palatul Cotroceni. 
 

Galerie foto

vezi galeria
6 foto
 
Acest album transpus digital este unul din întreaga Colecţie a Reginei Maria. Albumul din 1904, prelucrat în cadrul acestui proiect, este unul dintre puţinele albume rămase intacte. Fiecare pagină a albumului a fost scanată pentru a minimiza utilizarea albumului. Aici  puteţi vizualiza albumul în întregime. Fiecare pagină de album a fost scanată integral, complet cu legende scrise de Regina Maria.
 
Născută la 29 octombrie 1875 în Kent, fiica Ducelui de Edinburgh şi Ducesei Maria Alexandrovna Grand a Rusiei, Regina Maria a fost nepoata Reginei Victoria.
 
Imagini din albumul Reginei Maria pot fi vizualizate aici.
 
În 1893, s-a casatorit cu Ferdinand de Hohenzollern, moştenitor al tronului României şi a devenit regină în 1914. Ea a avut şase copii: Carol, Elizabeth [Lisabeta], Marie [Mignon], Nicolas, Ileana şi Mircea, care a murit la o vârstă foarte tânără.
 
În timpul primului război mondial, Regina Maria s-a oferit voluntar ca asistentă medicală la Crucea Roşie. A fost supranumită de popor “Mama Regină”, “Mama răniţilor”, “Regina soldat”, pentru că a ajutat soldaţii aflaţi în spitalele de pe front pe perioada Primul Război Mondial.
 
După război, ea a participat la Conferinţa de la Versailles când se discutau cererile teritoriale româneşti. Regina Maria s-a stins din viaţă în 1938.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase