Home » Cultură » Este 666 ”Cifra Diavolului”? Specialiştii explică semnificaţia acestui număr – VIDEO

Este 666 ”Cifra Diavolului”? Specialiştii explică semnificaţia acestui număr – VIDEO

Este 666 ”Cifra Diavolului”? Specialiştii explică semnificaţia acestui număr – VIDEO
Publicat: 22.05.2016
În unele ediţii ale Noului Testament, ''Numărul Fiarei'' apare ca fiind 616.
Cu toţii cunoaştem semnificaţiile atribuite de-a lungul timpului numărului 666. În Noul Testament, se face referire la el ca fiind ,,Cifra Diavolului”, iar din epoca modernă a început să fie cunoscut drept ,,Numărul Antichristului”. Totuşi, ce îi face pe oameni să creadă că această cifră ar putea fi malefică? Când şi unde a apărut această concepţie? Răspunsurile ni le dau specialiştii în numerologie. 
 
Experţii de la Numberphile susţin că cifra 666 nu are proprietăţi matematice remarcabile, însă dacă studiem trecutul său putem afla detalii fascinante referitoare la modul în care Biblia a fost scrisă iniţial. Din câte se pare, cea mai evidentă dovadă este prezenţa numărului în Cartea Apocalipsei. Aici, numărul este utilizat ca şi cod, într-un mod destul de evident. 
 
Textul Cărţii Apocalipsei a fost redactat iniţial în limba greacă veche. În textele redactate în această limbă, numerele sunt scrise sub forma literelor, la fel cum se întâmplă şi în cazul celeilalte limbi principale în care a fost scrisă Biblia, cea ebraică. Pentru un număr mic, primele litere ale alfabetului grecesc, alfa, beta şi gama, sunt echivalentele cifrelor arabe 1, 2 şi 3. Apoi, la fel ca şi în cazul cifrelor romane, atunci când sunt formate numere mari, cum ar fi 100, 1.000 sau 1.000.000, acestea sunt reprezentate prin propria lor combinaţie specială de litere. ,,Acest lucru înseamnă că fiecare cuvânt are o valoare numerică”, menţionează prezentatorul clipului. 
 
În capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este menţionată următoarea frază: ,,Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om.  Numărul lui este 666″. Aşa cum este menţionat în videoclip,  ,,este aproape ca şi cum în text s-ar spune: am să-ţi dau o ghicitoare, tu trebuie să găseşti numărul Bestiei”.
 
Prin urmare, ce se întâmplă dacă ,,traducem” numărul 666 folosind alfabetul grecesc?
 
Având în vedere ura populaţiei iudaice împotriva Imperiului Roman şi, în special, împotriva unuia dintre liderii săi, împăratul Nero, considerat a fi un om deosebit de rău, mulţi istorici au căutat referinţe în textul biblic pentru a studia trecutul omenirii. 
 
Studiind textul original, vom vedea că, în acest pasaj, ,,literele” 666 sunt, de fapt, scrise în ebraică. Dacă vom traduce semnificaţia acestora, vom afla că ele se citesc ,,Neron Kesar”, adică ,,Nero Caesar” sau împăratul roman Nero. ,,La acea vreme, nimeni nu se încumeta să menţioneze într-o carte: Nero este sursa tuturor nenorocirilor„, menţionează Pete în videoclipul postat pe YouTube. 
 
Faptul că cifra 666 nu are nici un fel de proprietăţi matematice remarcabile nu este în totalitate adevărat, deoarece ea poate fi descrisă şi sub formă de număr triunghiular. Pentru a afla ce înseamnă acesta şi pentru a afla mai multe informaţii legate de ,,numărul diavolului”, vă propunem să urmăriţi videoclipul de mai sus. 

 
 
                                             Tehnologia USB este “purtatoare de insemne satanice”
 
                                             Exorcismul – la limita ratiunii
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase