Home » Cultură » Festival dedicat Iei româneşti, în Capitală

Festival dedicat Iei româneşti, în Capitală

Festival dedicat Iei româneşti, în Capitală
Publicat: 22.06.2017
A treia ediţie a festivalul este organizat de Primăria Capitalei împreună cu Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, cu ocazia zilei internaţionale a iei.

Organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Iei, evenimentul prezintă publicului o serie de manifestări artistice care îmbină latura tradiţională cu cea modernă: trei seri de concerte, expoziţii de ii şi accesorii, studiouri foto profesionale, proiecţie de film românesc, însoţită de o discuţie cu personalităţi din industria cinematografică românească, ateliere de creaţie şi o zonă de food şi relaxare, scire Mediafax.

„IEsc – urban, contemporan, românesc” este un eveniment care celebrează ia, un brand de ţară ce constituie o permanentă sursă de inspiraţie şi care aduce în atenţie folclorul reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiţionale în contemporan.

IEsc are o puternică latură interactivă, oferind tuturor celor prezenţi ocazia de a purta piese vestimentare autentice şi de a realiza fotografii în cele două studiouri foto, unul tradiţional, al cărui decor pare a fi desprins dintr-un colţ de odaie românească şi unul modern, în care motivele tradiţionale sunt aduse în prezent.

Din dorinţa de a promova arta românească şi creatorii săi, festivalul prezintă publicului, în prima seară a evenimentului, proiecţia filmului românesc „Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, la finalul căreia cei prezenţi vor putea asista la o dezbatere alături de criticul de film Ileana Bîrsan şi invitaţii săi.

Muzica tradiţională reinterpretată se va auzi pe scena festivalului în toate cele trei zile, în cadrul unor concerte speciale, oferite de Maria Răducanu, Robin and the Backstabbers, Mara, Argatu’, romaN şi Moş Martin, Gojira & Planet H, Danaga şi K-LU.

Atelierele dedicate învăţării meşteşugurilor româneşti şi a tehnicilor transmise din generaţie în generaţie vor dezvălui tainele ţesutului, pirogravurii pe lemn, cusutului motivelor tradiţionale sau picturii pe material textil.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase