Home » Cultură » ”Legendele dacilor” la Muzeul Naţional de Istorie a României

”Legendele dacilor” la Muzeul Naţional de Istorie a României

Publicat: 06.07.2017
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Asociaţia Mioritics, desfăşoară în următoarea perioadă o serie de ateliere educative şi de creaţie. Intitulate „Legendele dacilor”, atelierele de benzi desenate vor avea loc în luna iulie, în zilele de duminică, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.
Atelierele, inspirate din expoziţiile permanente ale muzeului („Copia Columnei lui Traian” şi „Tezaurul Istoric”), sunt susţinute de binecunoscutul autor de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu şi au ca scop atragerea copiilor şi tinerilor către muzeu, cunoaşterea istoriei, precum şi încurajarea dezvoltării imaginaţiei, creativităţii şi talentului artistic.

Modalitatea în care este prezentată copia Columnei lui Traian la MNIR – expunerea succesivă a reliefurilor narative cu scene istorice din războaiele daco-romane – poate duce cu gândul la benzile desenate. Inspirat de personajele de pe Columnă, fiecare participant va crea o pagină de benzi desenate având ca erou principal un dac sau un roman.

Tezaurul Istoric este, de asemenea, o sursă generoasă de inspiraţie, motivele zoomorfe care se găsesc pe obiectele de cult sau de paradă, precum şi ornamentele bijuteriilor din metal preţios, vor deveni personaje fantastice în povestea creată prin intermediul benzilor desenate.
 
Datele de desfăşurare a atelierelor sunt: 9, 16, 23, 30 iulie, în intervalul orar 10.00 – 12.00.
Durată atelier: 1 oră şi 30 minute (maximum 2 ore)
Vârsta recomandată: 8 – 14 ani sau 14 – 18 ani
O grupă poate fi formată din maximum 12 participanţi.
Preţ participant: 25 lei
Înscrierile se fac telefonic la numărul 021.315.82.07/interior 1008 sau prin e-mail la adresa [email protected], cu cel puţin trei zile înainte de data în care va avea loc atelierul. 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase