Home » Cultură » A murit Haruo Nakajima – cel mai celebru actor complet necunoscut, care a interpretat rolul lui Godzilla

A murit Haruo Nakajima – cel mai celebru actor complet necunoscut, care a interpretat rolul lui Godzilla

A murit Haruo Nakajima – cel mai celebru actor complet necunoscut, care a interpretat rolul lui Godzilla
Publicat: 08.08.2017
Haruo Nakajima, considerat cel mai bun "suit actor" (actor care joacă din interiorul unui costum) pentru rolul său din saga japoneză "Godzilla" a încetat din viaţă luni, la vârsta de 88 de ani.

Haruo Nakajima a jucat în 12 filme, ascuns în costumul de latex care o întruchipa pe şopârla uriaşă – Godzilla – din 1954, când a fost lansat primul film al seriei şi până în 1972, scrie Mediafax.

Cu un an în urmă, într-un scurt material video postat pe YouTube, Nakajima a povestit cum a ajuns să intre, la propriu, în pielea personajului pe care l-a întruchipat:

Anul trecut au murit alţi doi „actori în costum” care au jucat personaje celebre, dar pe care nu-i cunoaşte nimeni.

În iunie 2016 a murit Mihaly Meszaros. Nimeni nu a auzit de el, spre deosebire de personajul pe care l-a întruchipat: Alf, din serialul de comedie difuzat, cu ani în urmă, şi în România.

Serialul s-a bucurat de un frumos succes vreme de patru sezoane şi a avut particularitatea că era urmărit atât de copii cât şi de adulţi cu aceeaşi plăcere.

Mai puţin cunoscut este faptul că păpuşa care-l întruchipa pe Alf (acronimul lui Alien Life Form), simpaticul extraterestru rătăcit pe Pământ, nu era o animaţie, ci era „locuită” de un actor în carne şi oase, doar că foarte mic de statură: Mihaly Meszaros.

„Cel mai mic om din lume”, cum i se spunea (avea doar 83 de centimetri înălţime), a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani.

Mihaly Meszaros s-a născut în Ungaria, în 1939, şi a început să lucreze la circ de la vârsta de 14 ani. Din 1986, actorul a fost cooptat în echipa care realiza serialul „Alf”, ocazie cu care a animat, cu propriul corp, personajul pe care-l interpreta.

După ce filmările la „Alf” s-au încheiat, Mihaly Meszaros a mai primit câteva roluri în filme şi seriale de televiziune, dar şi în filme pentru cinema. A fost prieten cu Michael Jackson, a apărut pe coperta albumului „Dangerous” (lansat în 1991), şi a jucat un mic rol într-o reclamă la o băutură răcoritoare alături de megastar.

Tot anul trecut a murit şi Kenny Baker.

După dispariţia sa, „familia” Star Wars a fost în doliu, deoarece Kenny Baker a fost cel care „i-a dat viaţă” celebrului robot R2- D2 din la fel de celebra saga.

Baker, care a avut puţin peste un metru înălţime, s-a strecurat în „pielea” robotului R2-D2 în şase dintre filmele seriei şi a fost consultant pentru acelaşi rol în cel de-al şaptelea film al lui George Lucas, lansat în 2015.

Kenny Baker a murit la vârsta de 81 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

Anthony Daniels, actorul care l-a „întrupat” pe androidul C-3P0, tovarăşul nedespărţit al lui R2-D2, a scris pe pagina sa de Twitter: „Am aflat cu tristeţe despre moartea lui Kenny. El făcea parte din distribuţia originală şi a devenit celebru datorită rolului iconic al lui R2. Fanii nu-l vor uita niciodată.”

Pe site-ul oficial Star Wars, George Lucas, creatorul seriei, i-a adus, la rândul său, un tandru omagiu actorului dispărut.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase