Home » Cultură » Regizorul Cristian Mungiu va produce serialul românesc „Hackerville”

Regizorul Cristian Mungiu va produce serialul românesc „Hackerville”

Regizorul Cristian Mungiu va produce serialul românesc „Hackerville”
Publicat: 17.02.2018
Regizorul Cristian Mungiu va produce pentru HBO şi TNT Serie miniseria "Hackerville", despre un grup de hackeri români care atacă o bancă din Germania, care va fi regizată de Igor Cobileanski şi Anca Miruna Lăzărescu, potrivit hollywoodreporter.com
Miniseria „Hackerville” a fost creată de Ralph Martin şi Joerg Winger de la casa de producţie germană UFA Fiction, ambii fiind scenariştii serialului de succes premiat cu Emmy „Deutschland 83”, informează Mediafax.
 
Acţiunea miniseriei – care va avea şase episoade – are ca subiect un atac cibernetic asupra unei bănci din Germania, autorităţile locale suspectând o reţea de hackeri din România. O poliţistă germană de origine română este trimisă să investigheze cazul, dar trebuie să facă echipă cu un ofiţer român şi un hacker al cărui nume de cod este Dark Mole. În timp ce se află în România, trebuie să se confrunte şi cu nişte secrete întunecate din trecutul familiei ei.
 
HBO Europe va coproduce „Hackerville” alături de reţeaua germană TNT Serie.
 
Cristian Mungiu (trofeul Palme d’Or la Cannes, în 2007, cu filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”) va produce miniseria împreună cu Tudor Reu, prin casa Mobra Films. Alina David şi Silvia Popescu sunt producători din partea HBO Europe. Igor Cobileanski, regizorul serialului de succes „Umbre”, produs de HBO, va regiza miniseria împreună cu Anca Miruna Lăzărescu („La drum cu tata”). Echipa de scenarişti este formată din Laurenţiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin şi Steve Bailie.
 
Filmările vor avea loc în România şi Germania, în această primăvară, iar premiera va avea loc la HBO Europe şi TNT Serie în toamnă.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase