Home » Cultură » Pelicula „Lemonade”, de Ioana Uricariu, a câştigat Linxul de Aur la FEST New Directors

Pelicula „Lemonade”, de Ioana Uricariu, a câştigat Linxul de Aur la FEST New Directors

Pelicula „Lemonade”, de Ioana Uricariu, a câştigat Linxul de Aur la FEST New Directors
Publicat: 27.06.2018
Filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru, produs de Mobra Films, a câştigat premiul Linxul de Aur la FEST New Directors/ New Films Festival de la Espinho, în Portugalia, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Pelicula „Lemonade” a fost selectată în competiţie în secţiunea principală a festivalului, informează Mediafax.
 
Aflat la cea de-a 14-a ediţie, FEST New Directors/New Films Festival (19 – 24 iunie) este un eveniment dedicat regizorilor la începutul carierei cinematografice, se arată în comunicatul Mobra Films.
 
„Lemonade” a avut premiera mondială în acest an la Festivalul de la Berlin, unde a fost prezentat în secţiunea Panorama, bucurându-se de recenzii pozitive şi de atenţia distribuitorilor. The Hollywood Reporter a descris filmul ca fiind „una dintre premierele mondiale de excepţie de la Berlinale din acest an”.
 
Premiera americană a lungmetrajului a avut loc în aprilie, la prestigiosul Festival Tribeca de la New York. În perioada următoare, „Lemonade” va fi prezentat la Festivalul de film internaţional din Ierusalim, precum şi la Two Rivers în Polonia, arată comunicatul.
 
Premiera în cinematografele româneşti va avea loc în luna noiembrie a acestui an.
 
„Lemonade” a fost turnat în cea mai mare parte în America de Nord şi este inspirat de un articol din presă urmărind câteva zile tensionate din viaţa unei asistente medicale, care se vede nevoită să confrunte propria ei versiune de vis american şi realitatea.
 
Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deţine un MFA în producţie de film şi televiziune şi un doctorat în studii critice de la USC School of Cinematic Arts – University of South California din Los Angeles. Este stabilită din 2005 în Statele Unite, unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu „Lemonade”, a regizat un episod din „Amintiri din Epoca de Aur” şi a realizat scurtmetraje.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase