Home » Cultură » TIFF 2020. Selecția generoasă de filme regizate de Federico Fellini, la Festivalul Internațional de Film Transilvania

TIFF 2020. Selecția generoasă de filme regizate de Federico Fellini, la Festivalul Internațional de Film Transilvania

TIFF 2020. Selecția generoasă de filme regizate de Federico Fellini, la Festivalul Internațional de Film Transilvania
Sursa foto: Facebook
Publicat: 22.06.2020

Opt filme ale regizorului italian Federico Fellini vor fi proiectate în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. Secțiunea Close-up Federico Fellini marchează 100 de ani de la nașterea sa.

Organizatorii TIFF propun o selecție generoasă de cinema italiano, în secțiunea Focus Italia, dar și o celebrare a unuia dintre cei mai influenți cineaști din istorie, Federico Fellini, la 100 de ani de la nașterea sa.

Close-up Federico Fellini prezintă opt dintre filmele sale, multe dintre ele restaurate digital: I Vitelloni, La Dolce Vita, 8 ½, Giulietta degli spiriti, Roma, Amarcord, E la nave va, La voce della luna.

Selecție generoasă de pelicule ale regizorului italian Federico Fellini

„Maestru al fanteziei, memoriei și dorinței, Fellini a lăsat în urmă peste 20 de filme flamboiante, impresionante vizual și traversate de o melancolie inconfundabilă. Contribuția unică la cinematografia mondială i-a fost răsplătită cu statuete onorifice la Cannes, Veneția și premiile Oscar”, au spus organizatorii TIFF.

Federico Fellini s-a născut în 20 ianuarie 1920 la Rimini, transmite Mediafax.

Când are loc Festivalul Internațional de Film Transilvania 2020

În cadrul secțiunii Focus Italia vor fi prezentate „Il traditore”, noul film al lui Marco Bellocchio, „Favolacce”, de Damiano și Fabio D’Innocenzo, „Simple Woman”, regizat de Chiara Malta, „Martin Eden”, al regizorului Pietro Marcello, „Sole”, debutul lui Carlo Sironi, și „Vivere”, regizat de Francesca Archibugi.

Cea de-a 19 ediție a TIFF va avea loc la Cluj-Napoca între 31 iulie și 9 august.

„Am promis că ne vedem anul acesta, ne ținem de promisiune!”, au transmis organizatorii TIFF.

„Un TIFF cu aer de vacanță, cu proiecții în aer liber, filme bune și multe surprize, în care #StaySafe va fi prioritatea noastră. Save the dates!”, au mai anunțat organizatorii, fără să dea alte detalii.

Anul trecut, trofeul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, a fost acordat filmului columbian „Monos” (2019), regizat de Alejandro Landes.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase