Home » D:News » Terra renunta la batalia cu incalzirea globala

Terra renunta la batalia cu incalzirea globala

Terra renunta la batalia cu incalzirea globala
Publicat: 24.10.2007
Incalzirea globala ameninta tot mai mult planeta iar ultimele baricade incep sa-si piarda din putere si, din ce in ce mai rapid, sa piara.

Oceanele, care erau un adevarat razboinic impotriva procesului de incalzire globala, isi pierd, tot mai rapid, capacitatea de a absorbi dioxidul de carbon din atmosfera, sporind astfel procesul care ameninta tot mai rau "Planeta albastra", informeaza Mediafax.

Cercetatorii britanici Ute Schuster si Andrew Watson, de la Universitatea East Anglia, au studiat zona dintre Caraibe si Marea Britanie si au ajuns la concluzia ca, in perioada 2002-2005, partea nordica a oceanului Atlantic a absorbit doar jumatate din cantitatea pe care a absorbit-o la mijlocul anilor ’90. "Fie este vorba de o replica la rapiditatea incalzirii globale inregistrata recent, fie este vorba de o variatie ciclica naturala. Dar indiferent despre care din posibilitati este vorba, de acum inainte stim ca rezervele de carbon se pot modifica si ca trebuie sa supraveghem cu atentie capacitatea de absorbtie a oceanelor" a spus Schuster.

Rezultatele specialistilor au evidentiat o crestere a aciditatii oceanelor din cauza absorbtiei de CO2 din atmosfera, care sporeste riscul suprasaturarii in carbon si distrugerea biodiversitatii. De asemenea, nivelul dioxidului de carbon din atmosfera a crescut cu 35% mai repede decat s-a estimat in anul 2000", mai scrie Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase