Home » D:News » Violenta TV creste agresivitatea baietilor

Violenta TV creste agresivitatea baietilor

Violenta TV creste agresivitatea baietilor
Publicat: 05.11.2007
Baietii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani, care se uita la desene animate sau sporturi violente la televizor, prezinta mai multe riscuri de a fi agresivi sau neascultatori atunci cand cresc, este concluzia unui studiu aparut in publicatia medicala Pediatrics, informeaza AFP.

"Am descoperit ca, in cazul copiilor prescolari, cu cat timpul alocat emisiunilor de televiziune violente este mai mare, cu atat acestia vor prezenta mai multe riscuri de a dezvolta un comportament antisocial, agresivitate, indisciplina, dupa ce intra la scoala", a declarat Dimitri Christakis, de la Institutul de cercetare din cadrul Spitalului de pediatrie din Seattle, unul dintre autorii studiului.
Potrivit acestuia, "desenele animate sunt principalul vinovat":
"Majoritatea parintilor considera ca desenele animate nu sunt periculoase pentru copiii lor, pentru ca nu sunt reale si sunt caraghioase", a spus Christakis. Insa faptul ca personajele de desene animate se confrunta cu violente care ii doboara, dar isi revin in secunda urmatoare "induce o falsa impresie in privinta violentei din viata reala", a spus acesta.

Potrivit studiului, baietii sunt mai sensibili la acest tip de influenta decat fetele, pentru ca acestea au tendinta de a viziona programe mai educative si mai putin violente.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase