Home » D:News » Astazi, un nou asteroid a amenintat Pamantul

Astazi, un nou asteroid a amenintat Pamantul

Astazi, un nou asteroid a amenintat Pamantul
Publicat: 29.01.2008
Un asteroid de mari dimensiuni, botezat 2007 TU24, a trecut marti, la ora 10:33, la o distanta de aproximativ 500.000 km fata de Pamant. Specialistii de la NASA nu au parut impresionati de traiectoria urmata de asteroid, afirmand ca nu a existat niciun risc de coleziune cu Pamantul. Tot cei de la NASA anuntasera in prealabil ca asteroidul va putea fi observat de amatori cu telescopul, pe un cer sufficient e senin.

Primul roman ajuns in spatiu, Dumitru Prunariu,  a declarat pentru realitatea.net ca in cazul in care un asteroid de mari dimensiuni ar intra in coliziune cu Pamantul, consecintele ar fi catastrofale:
“Exista probabilitatea sa vina asteroizi foarte aproape de Pamant, exista si probabilitatea de coliziune. Daca un astfel de asteroid are peste 140 de metri, consecintele pot fi continentale. Poate sa produca o spargere a crustei terestre, cutremure in ocean, tsunami”, a sustinut Dumitru Prunariu.

Asteroidul reprezinta un corp stelar a carui talie variaza de la cateva zeci de metri pana la ordinul kilometrilor ca diametru si care se invarte in jurul soarelui.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase