Home » D:News » Cum arata memoria?

Cum arata memoria?

Cum arata memoria?
Publicat: 31.01.2008
Cercetatorii japonezi au implantat o camera video minuscula in creierul unui cobai, pentru a studia modul in care se formeaza memoria, in cadrul unui experiment ale carui rezultate ar putea avea, in viitor, aplicatii in tratarea unor maladii grave, precum Parkinson, informeaza Reuters.

Autorii studiului spun ca au utilizat o camera cu o lungime de 3 milimetri si o latime de 2,3 milimetri. Experimentul a fost realizat de Jun Ohta, profesor la Institutul de stiinta si tehnologie Nara, din vestul Japoniei, si cercetatori de la Universitatea Kinki. Ohta a implantat camera speciala semiconductoare in hipocampus, regiunea din creier asociata memoriei. Dispozitivul a fost conceput astfel incat pe un ecran apare o lumina albastra ori de cate ori imaginea captata de camera este inregistrata de creier. Mai precis, cercetatorii au injectat cobaiul cu o substanta care emite semnale luminoase ori de cate ori se inregistreaza activitate cerebrala. Camera capteaza lumina, iar imaginile apar pe un ecran.

Cercetatorii spun ca testele pe subiecti umani s-ar putea face in cel putin 10 ani. Cercetatorii spera ca studiul va ajuta la descoperirea unor noi metode de tratare a maladiei Parkinson, pentru ca aceasta camera ar putea monitoriza activitatea cerebrala care precede simptome precum tremuraturile.

Sursa: MEDIAFAX

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase