Home » D:News » Acupunctura si fertilitatea

Acupunctura si fertilitatea

Acupunctura si fertilitatea
Publicat: 11.02.2008
Acupunctura poate creste rata de succes a fecundarii in vitro, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza AFP.

In 2000, aproximativ 200.000 de bebelusi au fost conceputi prin fecundare in vitro in lumea intreaga. Metoda consta in a preleva ovulele unei femei, a le fecunda in eprubeta si a plasa apoi ovulele fecundate in uterul viitoarei mame.
"Fiecare ciclu este lung, stresant si foarte scump, desi au fost dezvoltate mai multe tratamente pentru a creste sansele de obtinere a unei sarcini", a spus Eric Manheimer, de la Universitatea din Maryland, Baltimore, Statele Unite, autorul studiului.

Acupunctura este utilizata de secole in China pentru reglarea sistemului reproducator feminin. Pentru evaluarea impactului acupuncturii asupra ratei de succes a fecundarii in vitro, cercetatorii au trecut in revista sapte studii realizate in tari occidentale, la care au participat 1.366 de femei.
O parte dintre participantele la studiu au fost tratate prin acupunctura, "cu putin timp inainte sau imediat dupa transferul embrionului in uter", cealalta parte a primit un placebo – ace care nu au fost introduse in piele sau care au fost introduse in puncte de acupunctura ce nu puteau influenta fertilitatea.
Potrivit cercetatorilor, femeile tratate prin acupunctura au avut cu 65% mai multe sanse de a pastra sarcina fata de celelalte.
Cercetatorii, care au subliniat faptul ca mai sunt necesare studii pentru a stabili valabilitatea acestei teorii, nu au reusit sa afle un motiv exact pentru care acupunctura ar influenta sansa de reusita a fecundarii in vitro. Ei cred ca acupunctura ar stimula productia de hormoni sau circulatia sangelui in uter.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase