Home » D:News » Tablouri, in valoare de 112 milioane Euro, furate dintr-un muzeu din Elvetia

Tablouri, in valoare de 112 milioane Euro, furate dintr-un muzeu din Elvetia

Tablouri, in valoare de 112 milioane Euro, furate dintr-un muzeu din Elvetia
Publicat: 12.02.2008
Furtul secolului s-a produs duminica dupa-amiaza intr-un muzeu din Zurich, Elvetia.

Trei barbati inarmati au reusit sa fure, din Muzeul Collection E.G. Buhrle din Zurich, patru tablouri evaluate la suma de 180 de milioane de franci elvetieni (112 milioane de euro).
Este vorba de lucrarile "Les coquelicots pres de Vetheuil" de Claude Monet, "Comte Lepic et ses filles" de Edgar Degas, "Branche de marronnier en fleurs" de Vincent Van Gogh si "Le garcon au gilet rouge" de Paul Cezanne.
Potrivit reprezentatului politiei din Zurich, este vorba de cel mai mare furt de tablouri comis vreodata in Europa. In plus, valoarea tablourilor face din acest jaf unul dintre cele mai grave comise in lume in ultimii 20 de ani.
Deoarece tablourile nu pot fi comercializate pe piata legala a operelor de arta, politia nu exclude ipoteza ca furtul sa fi fost facut la comanda pentru a se putea cere o rascumparare.
 
Ciudat este faptul ca acest eveniment s-a petrecut la doar cateva zile de la furtul altor doua tablouri purtand semnatura marelui pictor Pablo Picasso. Este vorba de tablourile "Tete de cheval" si "Verre et pichet" evaluate la suma de 3 milioane de euro.
Tablourile erau imprumutate de la un muzeu din Germania, care a oferit deja o recompensa pentru operele de arta.

Sursa: tvr.ro 
  

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase