Home » D:News » Filmele nominalizate la Oscar inspira feluri de mancare

Filmele nominalizate la Oscar inspira feluri de mancare

Filmele nominalizate la Oscar inspira feluri de mancare
Publicat: 14.02.2008
Un maestru bucatar american de renume a creat cinci feluri de mancare inspirate de productiile nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.

James Sakatos, maestru bucatar la The Carlyle Hotel, va gati un festin format din cele cinci feluri de mancare pentru membrii Academiei americane de film care nu vor putea sa ajunga la gala premiilor Oscar, programata pe 24 februarie, la Los Angeles.
"Am vizionat toate filmele in decursul unui weekend", a spus Sakatos. "Am luat notite si am gasit foarte multe lucruri cu care sa jonglez in fiecare (film, n.r.)", a adaugat acesta.
Dineul va incepe cu o tarta cu pastarnac coapta, cu feliute de trufe negre si sos perigourdine. Este o creatie inspirata de ceea ce Sakatos a descris ca fiind "portretizarea amuzanta si usor critica a lui Juno, realizata de Ellen Page".

Risotto cu cerneala de sepie, ciuperci, sepie si spuma rosiatica de portocale este cel de-al doilea fel de mancare, inspirat de drama There Will Be Blood, in regia lui Paul Thomas Anderson. "Cerneala de sepie aminteste de puturile de petrol, in timp ce spuma rosiatica de portocala aminteste de titlul filmului", a explicat Sakatos.
Maestrul a ales calcan de Dover pentru Michael Clayton, in regia lui Tony Gilroy, pentru ca "avocatul cu procese de constiinta interpretat de George Clooney si-a descoperit, in sfarsit, "sufletul" (joc de cuvinte: sole – calcan, soul – suflet, n.r.) si a ales sa faca ceea ce trebuie".
No Country for Old Men, thriller-ul fratilor Joel si Ethan Coen, i-a inspirat maestrului bucatar "multa carne de vita", in timp ce drama britanica Atonement i-a inspirat o crema de zahar ars plina de pasiune.
Sakatos a fost foarte diplomat si a declarat ca i-au placut toate filmele dar, daca ar trebui sa aleaga un castigator bazat pe felurile sale de mancare, ar opta pentru There Will Be Blood.

Sursa: MEDIAFAX

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase