Home » D:News » Arizona ar putea avea cea mai mare centrala pe baza de energie solara din lume

Arizona ar putea avea cea mai mare centrala pe baza de energie solara din lume

Arizona ar putea avea cea mai mare centrala pe baza de energie solara din lume
Publicat: 22.02.2008
Arizona este unul dintre statele care cer companiilor sa genereze un anumit procent din electricitate din surse regenerabile.

Acest fapt a determinat firma spaniola Abengoa sa semneze o intelegere cu o firma americana de utilitati in vederea construirii celei mai mari centrale pe baza de energie solara din lume, langa Phoenix, Arizona. Contractul prevede contructia unei centrale cu o capacitate de 280 de megawatti si vanzarea energiei generate de aceasta unei companii americane Arizona Public Service Co (APS) pentru suma de 4 miliarde de dolari pentru urmatorii 30 de ani.
Constructia centralei depinde de aprobarea autoritatilor din Arizona si de reinnoirea scutirilor de taxe pentru sursele de energie verde care vor expira la sfarsitul anului 2008. 
Don Robinson, vicepresedintele companiei americane de utilitati a declarat: "Abengoa poate sa anuleze contructia daca nu se reinnoiesc scutirile de taxe". Acesta a mai spus ca, dupa constructia centralei, APS va detine un procent de 20% de surse regenerabile, depasind obiectivul impus de stat de 15%.

Centrala va furniza energie pentru 70.000 de locuinte si va salva 400.000 de tone de gaze cu efect de sera care ar fi fost produse de o centrala conventionala, iar potrivit contractului, centrala Solara ar putea fi operationala din 2011 si va folosi reflectoare parabolice pentru a atrage razele soarelui pe o suprafata de 800 de hectare.

Sursa: green-report.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase