Home » D:News » Google Earth – „persona non grata” in bazele militare americane

Google Earth – „persona non grata” in bazele militare americane

Google Earth – „persona non grata” in bazele militare americane
Publicat: 10.03.2008
Pentagonul a interzis angajatilor Google Earth sa filmeze in detaliu interiorul bazelor militare americane, dupa ce a aflat ca o echipa a companiei a reusit sa faca acest lucru la o baza din Texas, informeaza AFP.

"Am primit un raport prin care eram informati ca Google a colectat imagini detaliate si imagini panoramice de tip 360 de grade la o baza militara din Texas", a informat Gary Ross, purtator de cuvant al comandamentului fortelor americane din America de Nord.
Departamentul american al Apararii a emis imediat o circulara prin care cere instalatiilor si bazelor militare din tara sa refuze, pe viitor, inregistrarea de vederi panoramice in interiorul lor.
Un responsabil al companiei Google a declarat ca soferul unuia dintre vehiculele care aveau sarcina sa realizeze fotografii la sol a intrat in interiorul unei baze militare in urma cu circa 10 zile, incalcand o regula interna care nu permite cartografierea drumurilor sau instalatiilor care nu sunt deschise accesului public.
Soferul a solicitat autorizatie pentru intrarea in baza si a obtinut-o, a adaugat purtatorul de cuvant al Google, Larry Yu. "Unul dintre soferii nostri a incalcat in mod clar regula, ceea ce este o greseala", a spus el.
Google a scos imaginile din baza site-ului Google Earth dupa ce a fost informat in legatura cu situatia creata, de catre autoritatile militare.
"Nu avem o problema cu Google Earth, este un instrument extrem de util, insa nu putem permite prezenta unor echipe care sa surprinda imagini detaliate ale punctelor de control, ale cladirilor Cartierului General sau ale instalatiilor de securitate, deoarece se creeaza o situatie de risc operational", a spus reprezentantul fortelor americane.
Site-ul de cartografiere Google Earth, proprietatea grupului american Google, ofera acces online la imagini prin satelit, planuri, harti, imagini in relief si reprezentari 3D ale cladirilor.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase